За сбогом Аню Ангелов раздели медиите на лоялни и на нелоялни

Pan.bg 11 мар 2013 | 17:54 views (4558) commentaries(11)
img Преслав Панчелиев, сп.Клуб КРИЛЕ

Днес Аню Ангелов си тръгна тихо и по терлици от МО.
Тръгна си безславно, но очаквано.
На прощалната си сбирка обаче бе поканил само медии, които са му най-доверените.
На въпрос по телефона на списание "Клуб КРИЛЕ" защо ние и още няколко сериозни военни и ежедневни медии, не сме информирани, че днес министърът на отбраната в оставка си взема довиждане с колеги журналисти, ПР-ите от МО ни отговориха, че "не сме били лоялни и колегиални" и не сме пишели положителни неща за МО.

С което се затвърди впечатлението, че в България по времето на ГЕРБ има предпочитани медии, които задължително трябва да обрисуват в цветни краски светлото настояще и бъдеще и на страната ни, и в частност на армията ни.
Но нека г-н Ангелов каже какво светло да пишем?
Десетки пъти сме писали за хората във ВВС, във ВМС, в СВ. За това, колко им е трудно да се справят при липсата на пари. Как дават дори и от собствените си лични средства, за консумативи, като крушки и дори тоалетна хартия във формированията. Или пък как въпреки, че нальотът постоянно намаля, летците всяка вечер пазят гордо небето на България.
Нееднократно сме писали и за героизма на безмерци, които от нищо правят самолет и летят с него. Защото Ангелов не желае това да става.

Да видим обаче техниката:

Нови изтребители нямаме.
Преди да дойде на власт летяха 10-12 броя МиГ-29, 5 броя Су-25, 5 броя МиГ-21, 5 броя хеликоптери Бел, 2 броя бойни хеликоптери Ми-24, 8 броя "Кугър" и още, и още... има ли смисъл да изреждаме?
Преди да дойде имахме и военни формирования във Враца, в Шумен, в Плевен, и ЗРВ поделения, и РТВ поделения на стратегически места. И две военноморски бази имахме. А той с лесна ръка унищожи и унижи база Варна - със 110 годишна традиция.
А сега просто нямаме нищо - дори любимите нему вестници пишеха, че ако недай си боже някой ни нападне - за 2 дни и стига до София безпрепятствено, поради липсата на "малка, но мобилна и добре въоръжена армия".
Преди да дойде имахме и подводен флот и ракетен дивизион... А сега? От военен катер на 30 години се опитват да направят миночистач, защото Ангелов премахна и миночистачите... СРАМ!
Да изреждаме ли какво имаме сега? Има ли смисъл?
Дали Аню Ангелов няма да го е срам от това, което остави в наследство и днес имаше смелостта да каже, че било добре за следващия министър?

Кое е добре?
4-6 летящи МиГ-29, 2 летящи МиГ-21, 2 летящи Су-25????
И с това се изчерпва бойната ни авиация!
Или пък 1 летящ "Кугър" при наличието на 12 нови!!!

Ами СВ - 80 танка за цяла България, който се намират в един-единствен град.
Но от тези 80 танка, само 40 могат да действат, защото за останалите 40 нямаме екипажи.

Ами ВМС - 2 белгийски фрегати на по 35 години, които вие разоръжихте. И нищо друго...
А да говорим ли за демотивираните хора? За това че 2600 човека напуснаха за 1 година, заради еднолично приетата от министъра социална реформа?
Напуснаха прекрасни специалисти, които трудно и почти невъзможно ще бъдат заместени от други.

Ами десетките статии за корупционни схеми в МО? Тях обаче тепърва ще ги обсъждаме.

Ето това е наследството на служебния ни министър, а и на следващия, който ще дойде след 12 май.
Мислехме, че трудните времена за Българската армия ще приключат след като министър Ангелов си тръгне.
Не, трудните времена тепърва започват.

И накрая - благодарим на министър Ангелов, че не покани днес медиите, които не пишели хубави работи за МО. Благодарим му, че ни предпази от това да умърсим ръцете си.
А оттук нататък? За Ангелов - или лошо, или нищо...
С друго не може да се запомни разгромното му управление.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 11

 1. #1
  zlpetrov 11 мар 2013, 18:18
   
  0
   
  0

  Няма нищо няма лошо!Съд, затвор за национално предателство,конфискация на вилата му нейде там край морето в полза на децата сираци,биене на тъпан пред Народното Събрание и публично рязане на пагоните му и при Киро.Киро ще го научи на каквото трябва!Или на кариерата да чука камъни.На норма със закуска,обяд и вечеря!Като не изпълни нормата на другия ден двойна! Ама като гледам ще се намърда в следващото народно събрание като депутатин и пей сърце!

 2. #2
  Буда-Винету 11 мар 2013, 19:15
   
  0
   
  0

  Хасковският цървул Аню Ньойски не за първи път дели медиите на "наши хора" и "врагове". За него всички, които го разобличават като политически боклук и пълен некадърник са "врагове на МО". А това, че допусна безпрецедентно политизиране на в-к "Българска армия" и ВТК и ги превърна в придатък към Правителствената информационна служба никога няма да му го простим! Впрочем това е единственият министър и единственото министерство в България, които поддържат 3 (три) дирекции за информация и връзки с обществеността (една в МО, една в Агенцията и една в НВИМ), чиято единствена цел е да се грижат за имиджа на най-мразеният министър в историята на БА - подлият и вероломен политически боклук Аню Ньойски.
  И всичко това на фона на мизерията и глада в държавата. Освен всичко друго, по тази причина Аню Ньойски следва да бъде съден и за поддържане на дублиращи информационни структури и ощетяване на държавата в особено големи размери!
  Според нас тезата "За Ангелов - или лошо, или нищо..." не е приемлива! Това, че заслужава един 7.62х39 е ясно на цялата БА. Но така този сволоч ще се отърве твърде лесно! Най-добре е присъда от български съд и освен това оттук нататък народното наказание - заплюване където и да се появи на публични места! Грамадааааа!!!!!

 3. #3
  лоялен 11 мар 2013, 20:04
   
  0
   
  0

  Големи съвпадения от лоялни се случват около министъра. Винаги, първа при него за интервю се врежда една и съща журналистка, а мъжа на същата на скоро беше изтикан в медииното пространство с поредица интервюта като известен пилот на Ф-16 и сипеше спомени и акъл колко е добър въпросния самолет.
  Дето се вика - ако не е нагласено, значи е случайно...
  Ама щом и от канцеларията на МО говорят за лоялни и нелоялни, ща не ща, ще си помисля че е нагласено...
  А границата между лоялността и подмазването е много тънка и често размита и лоялните биват набедени за подмазвачи... или обратното беше...

 4. #4
  Честито 11 мар 2013, 20:18
   
  0
   
  0

  Днес е Денят на ракетните войски и артилерията! Честито колеги!
  Бих добавил и празник за всички бивши и настоящи служещи в БА!
  Трябва да честваме 11.03 като ден на освобождението от най-дребната самовлюбена шушумига от интригантското правителството на ГЕРБ и да бъде провъзгласен като Ден на избавлението от политическия геницид над БА!

 5. #5
  Ястребовски 11 мар 2013, 22:07
   
  0
   
  0

  Н е е достатъчно само сбогуването с хасковския мангал. Заедно с него да се махат и неговите верни заешки генералчета:
  Моньо Мекия, Стефан Злобния, Наско Умния, Нейко Тенисистчето, Коце Тарикатчето, Румен Професорчето, Данчо Пустинната котка и т.н.
  Горепосочените успешно съдействаха на черното мазно петно за погрома и геноцида над българската армия! Вън!!!!!

 6. #6
  Yane_Sandanski 11 мар 2013, 22:59
   
  0
   
  0

  Ястребовски, не разбрах, има ли някой генерал, дето го харесвате? Или можете да заместите всеки един от тях поотделно и в тяхната съвкупност? Ами просто е - за да имаме някой генерал с боен опит трябва всички ние да преживеем някаква война. Това ли е което искате? (Не че и аз нямам резерви към някои от изброените, ама други няма, а и още повече не стават).

 7. #7
  Рядко 12 мар 2013, 02:52
   
  0
   
  0

  Има едно лекарство СтоперАН - против насиране. Как ли са му измислили това име?....

 8. #8
  Ястребовски 12 мар 2013, 07:52
   
  0
   
  0

  Do Yane_Sandanski,
  Моят коментар се отнася повече до морала и съпричастността на горепосочените "политици" в пагони към проблемите на институциите, които ръководят . Те нищо не направиха за да се избегне погрома през последните две години.За професионалните им качества не искам да им давам оценка, но това е без особено значение, след като мълчаливо и безропотно следваха политиката на ЧЕРНИЯ РЕФОРМАТОР.

  Да, както казва Нейко Ненов, незаменими хора няма (с изключение на него), така че спокойно могат да бъдат заместени с добре образовани полковници и генерали с по-ниско звание. На никого няма да липсват!!!

 9. #9
  Повече страх 12 мар 2013, 13:46
   
  0
   
  0

  В състояние ли е някой да обясни защо фамозните "Пясъчни котки" са на въоръжение във Военната полиция ,а не във Войсковото разузнаване?Тия мачки и мачероци са си ачик машини за водене на войсково разузнаване.Що за шебек трябва да си за да ги туриш във Военната полиция?Има май само едно логично обяснение - Аню го е повиче страх от демонстранти в България,отколкото от външен враг и терористи.

 10. #10
  X 13 мар 2013, 16:22
   
  0
   
  0

  ДО ЛОЯЛЕН, НЕ ПО-ТОЧНО ДО ЛАЙНЯРЕН.
  Защо се възползваш от случая?С отношението си към някои медий,дъртака за пореден път демонстрира отношениета си към Българската армия!
  А това, че намесваш хора на който не можеш да полееш на малкия пръст,показва че си дребна душица.То това да си вършиш професионално работата не е като сменяш жени.......

 11. #11
  Ginny 18 мар 2013, 15:54
   
  0
   
  0

  До "Рядко".

  Има няколко алтерантиви на Стоперан.

  "стоп кран"
  "стоп рядко"
  "стопиранко"
  ти кое предлагаш?

  Хапче за "рядко щастие" или за "моменти в нещастие"

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка