МО продава апетитни военни имоти в София

Pan.bg 11 мар 2013 | 12:18 views (5418) commentaries(6)
img МО се разчевръсти с продажбата на апетитни военни имоти
Спешно формирана комисия слага ръка върху терена на армейската киностудия в София
ПАНАЙОТ АНГАРЕВ - в.СЕГА


Вероятно разчитайки на суматохата около падането на правителството, военното министерство е решило без много шум и бързичко да се отърве от един от най-апетитните имоти в София. Става въпрос за терена на бившата военна киностудия в Зона Б-17, която се намира в съседство с Централния софийски затвор. Преди десетина дни е била създадена специална комисия, която спешно да реши къде да бъде изместен архивът с военните филми и целият имот да бъде прехвърлен към дирекция "Инфраструктура на отбраната", научи "Сега" от източници от МО. Това е станало изненадващо и без много обяснение. Една от задачите на дирекцията е да се разпорежда с имотите на военното министерство.

В момента сградите на киностудията са собственост на агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" и там се намира "Арми филм студио", а теренът е в активите на "Инфраструктура на отбраната". Намеренията на чиновниците в МО обаче били архивът на военното кино да бъде поместен в някое поделение до София и така всичко да стане изцяло собственост на дирекцията за инфраструктурата. Засега не е ясно каква е целта да се освобождава теренът, особено в последните дни на сегашния кабинет. Нищо спешно не налага преместването на киностудията. От военното министерство обещаха да отговорят на въпросите на "Сега" другата седмицата. Причината за забавянето била, че в петък било 8 март и се празнувало.

Теренът на военната киностудия е сред най-атрактивните, тъй като в съседство се намира централата на един от големите вериги магазини. Според брокери на имоти районът е сред най-перспективните за инвестиране. В съседство се намира теренът, където тази година би трябвало да започне строежът на най-високия небостъргач у нас - 124 метра. Очаква се инвестицията да е на стойност 250 млн. евро. Проектът предвижда изграждането на търговски център върху 80 хил. кв. метра, 50 хил. кв. метра офиси, хотел, няколко ресторанта, детска градина и 2500 паркоместа. Хотелската част ще е на първите седем етажа, като повече от половината от близо 200 стаи ще бъдат луксозни апартаменти.

От сайта на военното министерство става ясно, че в началото на година е бил одобрен допълнителен списък с имоти за продажба. Два от тях са в съседство с този на киностудията и на терена с небостъргача. Те са разположени на бул. "Подп. Калитин" № 21 и са с обща площ 8.7 декара. През 2010 г. данъчната оценка на единия от терените беше 1 276 874 лв.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Бейтула 11 мар 2013, 12:42
   
  0
   
  0

  ГАНЮ СПИ С МРЪСОТИЙТЕ. ВЪРНИ КОМИСИОННИТЕ, КОИТО СИ ВЗЕЛ И СЕ ЗАКРОТИ. ТИ ЧЕ ЩЕ ХОДИШ В ЗАТВОРА Е ЯСНО АМА ПОНЕ ДА НЕ УМРЕШ ТАМ С НЕКОЯ АБСОЛЮТНО ЗАСЛУЖЕНА ПРИСЪДА. ТРИ ГОДИНИ НЕ ТИ СТИГНАХА. ТОЛКОВА СИ ТЪП, ЧЕ НЕ МОЖА ТОВА ДА ГО ЗАДЕЙСТВАШ В НАЧАЛОТО НА МАНДАТА ТИ. А ИНАЧЕ ТЕРЕНА Е АПЕТИТЕН. ПОНЕ ОЩЕ 3 ЛАПАЧИ ПРЕДИ ТЕБ СЕ ТОЧЕХА ДА УДАРАТ КЬОРАВОТО. КЪСНО Е ЧАДО. НАСТОЯВАМ ДА СИ ВЪРНЕШ АКСЕСОАРИТЕ ЗА ОБРЯЗВАНЕ НА ПУРИ, ЗАЩОТО АКО ОСТАНАТ ПРИ ТЕБ МОЖЕ ДА ТЕ ОБРЕЖЕМ НА НЕТРАДИЦИОННО МЯСТО. 5000 лв за рожден ден за обрязване на пури. МАЗЕН НО МРЪСЕН ХАСКОВСИ ЦИГАНИН.

 2. #2
  Wladi 11 мар 2013, 12:50
   
  0
   
  0

  Другари ,колкото и да се залъгваме и да мразим оправляващия днес БА Аню Ангелов (Пупи), Трябва да приемем реалноста , че ГЕРБ на 12 Май отново ще са на власт.Бoйко Борисов се направи на жертва , когато си даде оставката , рейтинга на Б.Б преди оставката беше по-малък от този на Станишев , днес той отново е по-висок . Много умно от негова страна да се направи на ''мъченик'', с което си осигури победата на 12 Май.А престъпника Аню Ангелов (Пупи) отново ще бъде министър във МО , ще довърши клетите опълченците от БА.
  http://news.ibox.bg/news/id_1170536608

 3. #3
  до Влади 11 мар 2013, 12:56
   
  0
   
  0

  Не си в час.

 4. #4
  eternal 11 мар 2013, 13:11
   
  0
   
  0

  Как да не е в час, хората не искат Бойко, но още повече не искат Станишев и Доган. Всеки ще гласува за по-малкото зло наречено Бойко, защото няма за кой друг. А армията никога вече няма да е престижна, защото е пълна с прости безполезни шматки от които не става нищо и това разбира се отблъсква нормалните хора да изберат тази професия.

 5. #5
  Възмутен 11 мар 2013, 17:33
   
  0
   
  0

  Напълно съм съгласен с #4 няма за кой да се гласува ,няма алтернатива ! А що се отнася до армията ни ; болшинството са некомпетентни следвани от далавераджиите и накрая страхливците .... сигурно има и свестни но от кой ли вид са ????

 6. #6
  За България 12 мар 2013, 08:27
   
  0
   
  0

  Само АТАКА ще спаси България

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка