Ангелов не приема критиките на генерали и офицерите от резерва. Това не са достойни нападки. Опозицията настрои армията срещу обществото

Pan.bg 08 мар 2013 | 15:35 views (5020) commentaries(8)
img Otbrana.com

Министърът на отбраната в оставка Аню Ангелов не приема критиките на генерали и офицери от резерва и запаса. Не мога да приема за достойни нападките и искрено съжалявам онези колеги, които са си сложили едни непрогледни черни очила и само критикуват, въпреки че точно тези хора бяха командващи видове въоръжени сили и заместник-началници и началници на генерални щабове, които допуснаха армията да намалее от 1997 г. насам от 120 000 до 44 000, да съкратят повече от 40 гарнизона, казва той в интервю за в. „Българска армия”.

По-нататък Аню Ангелов казва: „Аз не съм вземал участие в тези решения. Бях заместник-началник на Генералния щаб до септември 1997 г. Решенията се вземаха след мен и аз сега мога да кажа за времето от 1997 г.до 2008 г, че някои от тези решения бяха погрешни. Но аз не съм си позволил да ги критикувам и няма да ги критикувам, защото знам, че всяко едно решение се взема в конкретна обстановка. Затова наистина съжалявам, че те сега не желаят да направят реалистична оценка на съвременната ситуация.”

На въпрос за финансовия министър Симеон Дянков и неговата роля за социалното напрежение в армията Аню Ангелов отговаря: „Аз не бих могъл да го критикувам по никой начин. Той също има своя програма и вървеше по нея. Условията бяха много трудни, имаше някои грешки, но аз съм казвал и друг път: Който не работи, той не греши. Грешки имаше, но са поправими.”

Аню Ангелов за опозицията: „Естествено, опозицията разпространи безброй лъжи като например това, че едва ли не сме изкарали военна техника срещу протестиращите, какво ли не още, което бие по авторитета на армията и я противопоставя на обществото, което е крайно вредно. И не се постара да вникне в това, което правим. Въпросите, на които отговарях в парламента през цялото това време, в по-голямата си част бяха не политически, а технически и това ме кара да мисля, че другите партии нямат ясна визия какво да правят в сектора отбрана.

В днешния борй на в. „Българска армия” прави впечатление преходът към новото ръководство на Министерството на отбраната. Освен за министъра в оставка Ангелов вече се отделя място и за други мнения. С интервю излиза генерал-лейтенант от резерва Карил Цветков – председател на Обществения съвет по въпросите на отбраната и на Асоциацията на Сухопътните войски. Публикувана е позиция и на съветника на президента по националната сигурност генерал-майор от запаса д-р Стоимен Стоименов, който е член на Клуб „КСВ” на СОСЗР и до лятото на миналата година бе председател на КООСО.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Gladiator 08 мар 2013, 15:52
   
  0
   
  0

  Ма то май и Президента не знае какво говори, щом като на Съвета по отбрана също показа своето притеснение от извършващите се реформи.
  Остава неясна само конкретната обстановка, която наложи вземането на едноличните решения.
  Едно е ясно, че БА се обезкърви за дълги години напред. Сполай за такива РЕШЕНИЯ!

 2. #2
  Цезар 08 мар 2013, 16:38
   
  0
   
  0

  Ще му се наложи. Ще му се наложи да приеме и критика, и повдигнати обвинения и защо не - влезли в сила ефективни присъди, които може и да не приеме, но за обществото ще е важно да изтърпи. За пагубната му политика, ако може да се нарече политика патологичната му злопаметност и нагаждачество ще трябва да плати. Ако сме държава с функциониращи интитуцииръководени в своята дейност единствено от върховенството на закона разбира се.

 3. #3
  Rebell shooter 08 мар 2013, 19:19
   
  0
   
  0

  Чета, чета и препрочитам и на всеки ред лъжи, манипулации, клевети, тъпи оправдания, безочливост и противоречия дори със собствените тези и твърдения.
  Считам, че спрямо този трябва комплексна намеса на много институции, включително и от сферата на здравеопазването.

 4. #4
  Ганю 08 мар 2013, 21:54
   
  0
   
  0

  Самата позиция, че не приемаш някакво мнение означава, че си много зле с комуникацията. Всеки има право както на мнение, така и на действие. И си носи последствията за това. Какъв е мотивът ти за местене от пусто в празно на гарнизони, политически, но непрофесионални назначения, орязване на социалните и пенсионни придобивки? Ето там трябва да отговаряш, а не да мрънкаш кой бил крив - кой прав.

 5. #5
  nqkoisi 08 мар 2013, 22:25
   
  0
   
  0

  До сега не съм се исказвал,или не съм споделял мнение защото такива като министъра не биха ги искали и да же да се съобразят-макар, че съм комунист защото не е мръсна дума а е нещо много и хората тогава се изслушваха, но каквото и да кажа аз несъм корифей като министъра -за това ми разрешете само да плагиатствам от един мой началник-който сподели че човек/военен/-след 60годишна възраст трябва да се посвети на внуците -защото всичко щеш не щеш атрофира/мозък и всичко анатомично-и в това няма лошо, може да даваш съвети но да се опитваш да управляваш е това ...........само в министерството на отбраната го могат.И комунистите уважават възрастните - но младите те са бъдещето.Много може да се каже но прочете Дарвин и др.те пишат за млади и стари - г-н Ангелов вашето време е за внуци и правнуци-да са ви живи и здрави а и Вие да им се радвате -но оставете политиката имате семейство.Ако съм Ви обидил извинявай те

 6. #6
  офицер 08 мар 2013, 23:00
   
  0
   
  0

  Всички дърти генерали от 1989г. нататък се надпреварвахте да предавате армията и да угодничите на цивилните гарги, мишоци такива. Късно е да се дърляте. Б.А. се спомина благодарение на дружните би усилия.

 7. #7
  Vanga 08 мар 2013, 23:10
   
  0
   
  0

  Само като те види човек на снимката
  как си зяпнал РАЗБИРА че си изкуфял!Жалко за хората които принуди да напуснат.ГОСпОДИ пРОСТИ Му, ТОЙ НЕ ЗНАЕШЕ какво върши!
  А ТЕЗИ КОИТО ТЕ НАЗНАЧИХА СА ИЗКУФЕЛИ пОВЕЧЕ И ОТ ТЕБ!!!!!!!ЖИВ и здрав да си и се СКРИИ ЗАВИНАГИ ОТ обществото!!!

 8. #8
  ексзаинтересован 09 мар 2013, 07:42
   
  0
   
  0

  Екс министърът се притеснява че му идва видов ден. Но това да е поука за бъдещите министри. Няколко групи всоциалните мрежи му говореха чистосърдечно че върши глупусти, а той на инат казва, не така ще го направя. Ще се радвам да го срещна за да мога да го заплюя в лицето.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка