Утре изпращаме военните ни медици за Мали от авиобаза Враждебна

Pan.bg 05 мар 2013 | 17:14 views (2845) commentaries(7)
img ВО НА МО

Българските военни медици заминават утре за участие в мисията на ЕС в Мали

Медицинският екип от Военномедицинска академия, който ще се включи в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали (EUTM Mali), ще замине утре, 6 март, от транспортна авиационна група „Враждебна“. Военните медици ще изпратят министърът на отбраната в оставка Аню Ангелов и началникът на ВМА генерал-майор проф. Стоян Тонев.

Мисията е за близо 16 месеца с четири ротации на различните екипи за по четири месеца. Българските военни медици ще бъдат включени в състава на медицинско осигуряване от типа „Роля 1”, което ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, разположена в столицата на Мали - Бамако.

В четиричленния екип участват подполковник д-р Петър Трендафилов, коремен хирург; медицинската сестра младши сержант Мария Димитрова и двамата санитарни инструктори – старшина Антон Димитров и старшина Емил Стоянов. Заедно с тях ще пътува и командирът на Военномедицинския отряд за бързо реагиране и заместник-началник на ВМА по осигуряването на мисии – полк. д-р Александър Парашкевов.

На 6 февруари тази година Министерският съвет на Република България прие решение за изпращането на медицински екип до 4 военнослужещи от Въоръжените сили на Република България с личното си въоръжение и екипировка в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали (EUTM Mali).
С участието си в EUTM Mali нашата страна демонстрира своята ангажираност към общите усилия на Европейския съюз за дълготрайно решаване на кризата в Мали. Участието ни ще допринесе за изпълнението на дадения от Съвета за сигурност на ООН мандат и ще е в съответствие с изразената международна воля и демонстрираното единство на съюзниците за постигане на целите на Мисията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Бейтула 05 мар 2013, 17:53
   
  0
   
  0

  Там пък кой ще защитаваме и лекуваме. На 26000 военни 3000 медицински кадри. А сме бедни. 86 млн дълг на ВМА. Е НАЛИ ВСИЧКО Е ОК. ТОНЕВ ГО НАПРАВЕТЕ МАРШАЛ.

 2. #2
  Тони 05 мар 2013, 18:00
   
  0
   
  0

  Там нашите лекари ще:
  - трупат опит в кризисна ситуация;
  - ще се учат да лекуват открити рани;
  - ще се учат да обучават други лекари;
  - след като се върнат, ВМА ще има повече "способности" и повече знаещи и можещи лекари!
  От тези лекари ще се възползват Българските граждани! :))

 3. #3
  Доцент Колев 05 мар 2013, 19:02
   
  0
   
  0

  Тони, кой ти плаща да плещиш глупости??Излез от анонимност досаднико!То ако родната здравна система разчита само и единствeно на ВМА е по-добре да си се покрием с бели чаршафи и да тръгнем към ...Бавно. За да не плашим по-куражлиите!

 4. #4
  sukhoi 05 мар 2013, 19:19
   
  0
   
  0

  Верно, какво печелим от всички тези помощи при интервенции??
  - американски инвестиции ли? ( изключвам монополните такива)
  - помощ за армията ли? ( преотстъпена стара техника, както на Гърция и Турция)
  Защо всичко е заради потупване по рамото и някоя друга комисионна и Мерцедес.
  Някои неща, както казва Путин явно могат да се проумеят след една бутилка водка ;(

 5. #5
  Енчо 06 мар 2013, 00:33
   
  0
   
  0

  До доцента#3
  Колев успокой се малко, че на тая възраст е опасно. Какво лошо казва Тони. Едни от най -стойностните коментари са неговите. Май си загубил чувството за хумор някъде назад в годините. Наздраве, ако не си започнал вече ...!

 6. #6
  болен 06 мар 2013, 01:55
   
  0
   
  0

  колеги, много сме лъскави за пред хората. идете, обаче в спешния кабинет на ВМА-София! жална ви майка. първо, ще чакате яко, правят се че не съществува наредба 8, и като нищо в 22 часа ще ви пратят при личния лекар. нищо че сте с 38 градуса. не може да се разбере кого и как го приемат. накрая ще се окаже, че дежурният Д-р не е специалист по вашето заболяване и ще ви насочи към поликлиниката, но чак сутринта.

 7. #7
  Ум Белия Делфин 06 мар 2013, 13:25
   
  0
   
  0

  Хайде на добър път!
  Таз година тим медици- догодина цял батальон кашици:-)

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка