ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ВИЕ В ЧАС ЛИ СТЕ?

Pan.bg 01 мар 2013 | 14:21 views (5051) commentaries(4)
img afera.bg

В ситуацията, когато главният виновник за това да прелее чашата на народното търпение правителството на ГЕРБ, водено от Б. Борисов страхливо подаде оставка с нечисти сметки да се готви за нови избори, Вие, господин Президент се оказахте политическата фигура, натоварена с най-големи очаквания да намерите верните решения, за да бъде предпазена България от стихийни бунтове и разрушения. Разбирате ли това?

Отворено писмо до Президента на Република България

Г-н Росен Плевнелиев,

Уважаеми Господин Президент, Вие в час ли сте? Да си в час в една сложна обществена ситуация, в каквато се оказа България от деня ,в който отбелязахме 140 години от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски, което е повече от символично, означава като чуеш гласа на 100- и 150 хиляди български граждани в десетки български градове, повечето от които младежи от 20 до 30 години, че “повече така не може”, че трябва “да се промени системата”, т.е. политическата система на организация и управление на обществените дела и икономическата система на един грабителски капитализъм, представян от наши и чужди монополи, да потърсиш най-верните решения в интерес на милионите българи изпаднали в неописуема мизерия и ужас, който ги заставя да избиват семействата си, да се самозапалват.

В ситуацията, когато главният виновник за това да прелее чашата на народното търпение правителството на ГЕРБ, водено от Б. Борисов страхливо подаде оставка с нечисти сметки да се готви за нови избори, Вие, господин Президент се оказахте политическата фигура, натоварена с най-големи очаквания да намерите верните решения, за да бъде предпазена България от стихийни бунтове и разрушения. Разбирате ли това? Разбирате ли, че не трябва да се стремите с върхушката на политическите партии и на слугинските медии, довели България до колапс, да убиете енергията и решимостта на народа да промени нещата, така както са записани и в Хартата от Сливен от 25 февруари. Това означава, че още сега Вие трябваше да съберете интелектуалния потенциал на нацията в лицето на учени – юристи, философи, икономисти, социолози, които не са слугували на разни партии и най-ярките представители на самите протестиращи и заедно да търсите решенията.

На първо място, трябва да се отслаби примката около врата на стотици хиляди граждани на България от всички възрасти- от пенсионери до безработни младежи и да се анулират от господа монополистите на ЕРП-тата и Топлофикация безумните клаузи за “пренос на енергия”, за “достъп”, за “зелена енергия”, слънчева и вятърна енергия и т.н., а също за сградни инсталации и тръби, от граждани, които не ползват съответните услуги.

На второ място, да обсъдите състава на служебното правителство и неговите възможности в рамките на съществуващата законодателна база да увеличи пенсиите и най-ниските заплати на работещите, а също да намали цените на еленергията и парното отопление.

Трето, да мотивирате все още действащия Парламент да промени радикално Избирателния кодекс така, че да се избират на тези предсрочни парламентарни избори 50% депутати по мажоритарната и 50% по многомандатната избирателна система. Също да се предвидят възможности за участие в изборите на повече представители на Гражданските движения.

И четвърто, с избирането на новия 42 Парламент да се започнат процедури по проверката на всички договори и изпълнението им подписвани в хода на Масовата, Касовата и Мениджерско-работническа приватизация и в съответствие с клаузите на Закона за приватизация и следприватизационен контрол при констатирани нарушения да се налагат санкции и даже да се ренационализират, в съответствие с европейския опит .

Вместо това, Вие какво направихте? Поканихте няколко от представителите на протестиращите, но за да убиете техните аргументи и искания Вие поканихте в планирания от Вас “Обществен съвет” представителите на българската олигархия – милионери и милиардери с незнайно по какви пътища натрупани капитали като намиращият се под забрана да напуска страната Огнян Донев, като представителят на индустриалния капитал, при несъществуваща индустрия Васил Велев, ретроградни политолози и икономисти от яслата на Дж. Сорос като Огнян Минчев, Георги Ганев и Георги Стоев, едни от идеолозите на неолибералния модел, убиващ навсякъде по света държавата, пазара, демокрацията, народа, представители на казионни кухи структури БСК и БТПП – Божидар Данев и Цветан Симеонов, рупори на катастрофиралия политически и икономически модел, един от най-скандалните защитници на корупцията във Фонда “Научни изследвания” като представител на студентите Ангел Георгиев, оглавяван доскоро от професор по марксизъм-ленинизъм, избиран в Ангола и станал доктор на геологическите науки в Института по библиотекознание?? Защо не поканихте още г-жа Венелина Гочева и г-н Делян Пеевски, формиращи с медиите си публичното мнение??

Господин Президент, защо си играете с огъня? Не Ви ли е известно, че който сее вятър, жъне бури?

Проф. доктор на философските и на политологичните науки

Петко Ганчев
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Тони 01 мар 2013, 14:31
   
  0
   
  0

  Президента е много в час!
  Точките от 1 до 4, Президента ги обяви вчера като план.
  Защо ДНЕС, тези точки ги приписвате като ВАШ план, г-н Петко Ганчев???

 2. #2
  Дано 01 мар 2013, 14:32
   
  0
   
  0

  Жан Виденов е прогнозилал,че до края на годината ще има втори,даже трети парламентарни избори и както гледам президентът работи усилено в тая насока.Дано само не нагнети прекалено напрежението,че да са залее кръв.

 3. #3
  Доцент Колев 01 мар 2013, 16:42
   
  0
   
  0

  Г-да офицери, сержанти и войници, Купете си обувки с грайфери. Защото личности от типа на Петко Ганчев се канят да ви върнат във времето на Тодор Живков. Когато всичко беше по мед и масло. И беше опасно да се върви без обувки с грайфери. От опасността да се "подлъзнеш", както казваше един висш полицай, по известен с костюмите и пурите си.Боже българи. След 24 години не разбрахте ли, че еднакво са опасни и кафявият националсоциализъм и червения болшевизъм?

 4. #4
  Тодор Енев 01 мар 2013, 21:06
   
  0
   
  0

  Закачките на бай Тодор
  Телевизия "Скат"постави на обсъждане въпроса защо патриархът отиде при Бойко Борисов в
  Правителствена болница и хората одобряват ли това. Не успях да се свържа с предаването, но ето моя отговор.
  : От момента на неговото "възкачване на престола" привържениците на Бойко Борисов и почти всички медии Го възприеха като Бог, постоянно Го уверяваха, че е такъв, отнасяха се към него като към Бог. И Той се възприе като такъв. Патриархът може би се е усъмнил, но навярно и си е помислил: "Ами, ако е истина?" и е побързал да се застрахова.

  От ББС съобщиха, че президентът на България подготвя указ за присвояване на Бойко Борисов звание адмирал. По примера на капитана на „Коста Конкордия“ пръв избягал от потъващия кораб.

  По повод речта на президента.
  Коментар от бай Тодор: „ Написана със златно перо!“
  Обяснение от Радой Ралин: „Някога с пачи пера са писали златни мисли, сега със златни пера пишат пачи мисли“.

  Отишъл Стоян Топалов (председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва) при президента и му казал: „Заставам зад теб!“
  Погледнал го президентът и отвърнал: „Като виждам колко ти е мек, все ми е едно къде заставаш.

  Отговор на Бойко Борисов, на запитване защо е влязъл в Правителствена болница със заболяване, за което няма клинична пътека „Аз по пътеки не ходя. Аз съм си построил магистрали“.

  Тодор Енев

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка