О.р. майор Франц: Ангелов прави нарочни преназначения, за да доунищожи армията. Оставаме с 80 танка в България!

Pan.bg 26 фев 2013 | 08:12 views (7964) commentaries(25)
img O.р. Майор Ивайло Франц в студиото на LIVE ТРИБУНА
http://livenews.bg/O.r.-mayor-Frants--Armiyata-e-opasnost-za-vsyako-pravitelstvo-%28VIDEO%29-46890

На фона на протестите срещу правителството, както и контрапротестите в подкрепа на ГЕРБ и Бойко Борисов, утре ще се поведе и шествие на военни под надслов "За България, за Българската армия". Събитието се организира от Българска офицерска легия "Раковски" и е подкрепено от 25 военно-патриотични съюза.
Една от тези организации е Съюза на парашутистите в България. Нейният зам.-председател, о.р. майор Ивайло Франц, ще гостува в поредното издание на LIVE ТРИБУНА. С него разговаряхме както за исканията на офицерите от Българската армия, така и за позицията на Съюза относно продължаващите протести.
Друга тема, която обсъдихме с г-н Франц, бе предстоящият избор на Патриарх на Българската Православна Църква.

Ето какво сподели о.р. Майор Ивайло Франц за зрителите на LIVENEWS.

За протестите:

Тежки са времената. Това, което чакахме вече 20 години - гражданството се пробуди, защото не може да продължава геноцидът върху българския народ. Българският народ забрави за онези български мъже, които с подписването на заповедта си за назначение, подписват своята смъртна присъда – военните.
В крайна сметка обаче у българското офицерство успя да се съхрани честта и патриотзмът.

Причините за шествието на Българска офицерска легия „Раковски“:

В момента Аню Ангелов преназначава своя политически кабинет (това са сътрудниците на министъра, съветници, експерти, назначени по партийна линия) в министерството на отбраната. Което според мен ще направят всички министри на Бойко Борисов. Това е тактическа схема на всяко правителство, но те унищожават и разграбват и това, което е останало. Цели се унищожението на българската войска, защото тя е крепител на обществото. Нито един от военните никога няма да застане срещу своя народ, за разлика от платените полицаи. Нито един офицер няма да посегне на народа си.
До 2014 година няма да има българска войска. Догодина ще останат само 80 танка, 280 бойни бронирани машини, 16 бойни самолета, само 6 бойни вертолета, 12 зенитноракетни дивизиониа и 6 бойни кораба, данни според плана на министъра в оставка. Тези активи на войската ни ще бъдат разпродадени и за това се заделят 200 млн. лева.
Погромът срещу армията продължава, защото тя е опасност за всяко едно правителство.
Това, което става в момента е национално пробуждане и ние го подкрепяме напълно. Народната воля дава вярната посока, а именно да се положи национален стратегически план. Народът не е роб на никого, а е господар на отечеството и армията е стражът. Затова тя се унищожава от политиците, от плана на т.нар. Аню Ньойски.
Дори Тодор Живков се страхуваше от силната армия.
След утрешното шествие всеки ще разбере, че България е стратегически уязвима. Българската армия е неспособна да отбие каквото и да е нападение.

За избора на Патриарх:

Българинът спи духовно. Ще бъде поредното бетониране на дс агентура и номенклатура. Смъртта на патриарх Максим означаваше обединение на всички българи. В момента кликата, която управлява светата ни църква, ще бетонира властта си. Българската православна църква няма нужда от патриотизъм – ние сме съборно управляваща се църква. Ние нямаме посредник между Бог и хората, не ни трябва папа. Трябваше да се промени Устава преди да се започне изборът на патриарх. Няма светска власт, която да приеме новия патриарх. Затова изборът в неделя ще е нищожен.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 25

 1. #1
  carvulov 26 фев 2013, 09:06
   
  1
   
  1

  Българската армия е неспособна да отбие каквото и да е нападение. .............Kakav intelektualen vrah!

 2. #2
  Preslav 26 фев 2013, 09:14
   
  1
   
  0

  И по-добре да не опитва... Няма с какво...

 3. #3
  Бейтула 26 фев 2013, 09:19
   
  1
   
  1

  Този плежек гАНЮ и плужека в Президентството ген. Симо са хора, които са готови да убият и майка си, но да са на власт. Сомо съд за тях и кликата им може да възстанови баланса и доверието в институцията. Вярно ние сме възпитани да се подчиняваме, но това е в ущърб на националната ни сигурност. И ИЗРАБОТВАТ САМО КРАЖБИ И ОБЛАГИ. Само подаръците на гАНЮ ОТ васалите за рождения му ден са за над 15 хил. Лева. Е това му се казва КОРУПЦИЯ ОБЛЕЧЕНА С ВЛАСТ.

 4. #4
  капитан 26 фев 2013, 10:06
   
  1
   
  0

  Хората в този състав на МО бяха и при мандата на БСП. Те се заеха да направят реформите в БА и ГЕРБ им се довериха, защото са истински знаещи и можещи хора....в армията от 2008 г. се говори, че ще има реформа и съкращения. Сега това е факт и няма нищо лошо...защото дърти полковници си отидоха, а останаха млади лейтенанти с бъдеще и визия....а всички които напуснаха доброволно ламтяха за тия 20 заплати и затова ги няма вече в БА....без тази реформа БА няма бъдеще

 5. #5
  Wladi 26 фев 2013, 10:19
   
  1
   
  0

  Абе не става не става хора раберете че държавата изпълнява чужди интереси . Трябвани Държавен Глава който да не се кланя нито на Руснаци нито на Американци.Ако Генералите не направят революция във Армията и не се обявят всички заедно срещу отношението към военните.ХРАБРИСА НАШИТЕ ВОИННИ НО ЗАД ТЯХ ВИНАГИ Е ИМАЛО ВЕЛИКА ПЪЛКОВОДЦИ

 6. #6
  OP 26 фев 2013, 10:28
   
  2
   
  0

  Ой, Капитанчо, сине млад и изпълнен с визия, да вземеш да прочетеш и история малко. Реформата дефакто започна 1995г., а съкращенията през 1997г. И така, та до днес.

 7. #7
  OP 26 фев 2013, 10:34
   
  1
   
  0

  Поправка, и съкращенията започнаха през 95-та.

 8. #8
  star bokluk 26 фев 2013, 10:35
   
  1
   
  0

  До номер 4.
  1.Уважение кам младите.
  2.Службата не започва от 2008 г.
  3.точно наи - старите полковници пак останаха
  4....са истински знаещи и можещи хора..
  ТЕ единствено са КРАДци
  5.АЗ слущам за реформи от 25 години.

 9. #9
  BulgarAirForce 26 фев 2013, 10:40
   
  1
   
  1

  Интересен Факт е ,че Жан Виденов ''лошия'' пръв заговори за закупуването на нова техниказа в БА . До колкото знам той обяви цитирам ''Българската Армия ще се опита да сдобие със 72 бойни самолети който да заменят застаряващата техника преди началото на 21 век '' Това всичко беше насрочено за 1998 да сформира екип за модрнизация на БА . А то какво стана свалиха го от власт както и с Т.Живков който беше на път през 1990гд да слкючи договор за още самолети и танкове.И още нещо когато свалиха Ж.Виденов САЩ заяви че няма смъсил от такави силна Армия и още е рано за нова техника. Помислите скъпи приятели който мислите , че сегашния голям ''Брат'' е добър

 10. #10
  Preslav 26 фев 2013, 10:42
   
  1
   
  0

  Чудя се въз основа на какво са така надъхани младите?
  ВМС - 2 стари фрегати на по 35 години
  ВВС - 6 МиГ-29
  СВ - 80 танка, половината в изправност...
  До 2020 г. нищо ново не се види на хоризонта, освен може би втора ръка изтребител.
  Ами ако стане недай си боже конфликт? С какво ще пазим националната сигурност? Ще викаме старите? И те няма да помогнат. Или пък с надъханост ще бием противника?
  И за какво са надъхани? Че нямат техника ли? Ами то като стане 2020 г. те ще остареят и ще дойде ред на още по-младите... Просто не разбирам...

 11. #11
  BulgarAirForce 26 фев 2013, 10:57
   
  0
   
  1

  Преславе аз съм на 19 гд. Като цяло ще кандидатствам във Долна Митрополия . Но имам доста приятели който отиват във Армията заради лесния прием имам предвид СВ те казват , че отиват там някоя др.година . Реално във БА от 26хил. Военни само около 10-12 хил. знаят за какво са там да Бранят Отечеството останалите са там заради пари или им е мнгого ясно каква курупция има във БА да могат да измъкнат нещо . А тези младоци който само мрънкат и не показват никакво уважение към по-старите от тях са едни НЕ НАДЕЖДНИ МРЪНКАЧИ . Te първи ще бягат при военно положение . Недай си Боже .

 12. #12
  Preslav 26 фев 2013, 11:02
   
  0
   
  1

  При новите летци има и големи патриоти! Както и много нахъсани за керосин, за полети, за това да се докажат. Да ти е радостно да ги гледаш.
  Но има и като този капитан, дето май само старите са му проблем. Нищо друго.

 13. #13
  BulAF Reserve Officer 26 фев 2013, 11:12
   
  1
   
  0

  Браво Франц! Браво майоре! Нещата трябва да се казват едно към едно! Сега, когато народът иска сметка от управниците на прехода, редно е всички патриоти да поискат сметка и наказателна отговорност от рушителите на армията и отбраната на страната. Националните предатели, носили някога пагони, начело с Аню Ньойски, започнаха радикална разрушителна дейност още през 2001 г. с измислените в края на мандата на Иван Костов съюзчета. По "кръгли маси", софри и седенки обосноваха "научно" рагрома на БА, получавайки пари за разрушителната си дейност от МО. Всички те са пенсионери по пределна възраст, които веднага след пенсионирането им се самообявиха за "експерти" и продължиха като "цивилни" държавни служители предателската си дейност. Изхвърлиха на улицата хиляди армейци, обрекоха семействата им на мизерия.
  Затова сега най-важното е тези хора най-после да застанат на подсъдимата скамейка и да отговарят за престъпната си дейност. Все някога това трябва да се направи, а най-подходящото начало е политическата проститутка Аню Ньойски, който успя да разруши почти всички елементи на националната отбранителна система! Всичко до което се е докоснал вече е скапано и неработещо. Бандата му в момента е на възлови позиции в МО.
  Сега ще видим г-н Президента дали ще стане и Върховен главнокомандващ. Ако назначеният от него служебен министър на отбраната не започне веднага отстраняването на пенсионерите рушители, служили на всички политици след 1997 г., значи правят опит за бетониране на статуквото. Няма да им го позволим!

 14. #14
  00 26 фев 2013, 12:57
   
  1
   
  0

  много дръглене има тука.

 15. #15
  istinata 26 фев 2013, 13:22
   
  1
   
  0

  Българските политици много добре знаят, че по нищо не се различават един от друг, една партия от друга партия. Те имат еднакъв генезис, еднакви цели и еднакъв инструментариум. Само дето искат всички винаги да са на власт. Независимо от това, че нямат стратегия, нямат програми, нямат желание за реални действия за промяна на ситуацията, нямат кадри. Те разполагат с невероятен цинизъм и пълна липса на самокритичност. Това ги прави участници в един фарс, в който се замерят с лайна също като във немите филми от времето на Чарли Чаплин, където също се замерят, но с торти.

 16. #16
  paratrooper 26 фев 2013, 14:09
   
  1
   
  2

  Да издигнем МАЙОР ФРАНЦ ЗА МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА!С общата ни помощ на военно-париотичните организации и съюзи ЩЕ СПРЕМ РАЗРУХАТА НА АРМИЯТА И ЩЕ ИЗГРАДИМ НОВА И СИЛНА АРМИЯ!!!

 17. #17
  BulAF Reserve Officer 26 фев 2013, 14:26
   
  1
   
  1

  Съгласен с #16 paratrooper!!!
  Крайно време е доказан патриот да поеме това ведомство. Видяхме до къде ни докараха Аню ньойски и продажната му космополитна банда от безродственици и псевдоексперти! Да подкрепим майор Франц и патриотите от Съюза на парашутистите в България. Те са едни от малкото, които за загрижени за съдбата на Българската армия!!!

 18. #18
  bulgarski voinik 26 фев 2013, 15:01
   
  0
   
  1

  Давай майор Франц!!!!!!!
  Много от нас военните ще те последват до края на битката!!!!!!!!
  НАПРЕД!!!!! ЗА ПОБЕДАТА!!!!!!!!!! ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!
  СТИГА СМЕ МЪЛЧАЛИ И СТОЯЛИ "МИРНО" ПРЕД ЯТАГАНА НА ТУРЧИНА!!!!
  С ТЕБЕ СМЕ МАЙОРЕ! САМО НЕ НИ ПРДАВАЙ КАТО ДРУГИТЕ ИЗМЕКЯРИ!!!!!!!!!!
  СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!!!!

 19. #19
  АЗ 26 фев 2013, 15:23
   
  2
   
  0

  Не познавам майор Франц и не искам да кажа нищо лошо за него, но....Аз не виждам какво е казал. Само думи и нищо повече. Заучени фрази...

  "Причините за шествието на Българска офицерска легия „Раковски“:" Да вижда някой изброени причини, аз не.
  Въоръжението на БА било малко - това сега ли Ви стана ясно. Този план е приет на 29.12.2010 г. и е на страницата на МО. Не казвам, че няма причини, но и ние както и протестиращите в страната не казваме нищо конкретно. 1;2;3 и т.н.
  Никой няма да ни подкрепи докато говорим само за пари и какво са привилегии и какво не.
  Защо не протестираме, че бюджетът е по-малко от 1,5; защо не протестираме, че нальотът или километрите за бойна подготовка са недостатъчни, за потенциала на хората и много други причини.
  Нека се научим да поставяме точно целите си, да задаваме правилните въпроси и на правилното място и в точнот време, а не само заучени лафове и да се правим на много умни.
  Със здраве и не си губете чувството за хумор;)

 20. #20
  Preslav 26 фев 2013, 15:30
   
  0
   
  1

  АЗ - беше ли на шествието? Фриц държа доста добра и пламенна реч, запали абсолютно всички присъстващ, които дълго му ръкопляскаха.

 21. #21
  bulgarski voinik 26 фев 2013, 15:56
   
  1
   
  0

  до №19!
  Не знам какъв си и ти... Но като гледам какви чиновнически мисли редиш си май някой от наредените с службичка в Мо-то...
  Не говори за майора Франц измишльотини, ми земи да гледаш цялото mрледаване с него в лайвнюз, пък тогава давай мнение!
  Най-накрая да вземе да се появи някой истински командир и пумярите веднага ше се разлаят... Е затова нямаме досега АРМИЯ!
  АМА Е ДОШЛО ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА!
  Аз напълно подкрепям спецназовците - това са истински воини, а не кабинетни курви!!!!!!!!!
  Ше пия едно за МАЙАОР ФРАНЦ довечера!!!!!!
  А за преклониглавиците...................

  СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!!!!!!!!!!!!!!!

 22. #22
  БТР-60ПБ 26 фев 2013, 16:13
   
  0
   
  1

  Промените в БА са предвидени още преди 10-15 години с подробен план в който взе участие и Николай Цонев...сега след, като не е на власт говори против свойте вчерашни приятели...само не ми е ясно, защо се появява на подобни шествия, каква му е целта? Всички знаем по колко дела го съдиха за ощетяване на МО и БА, но по-стара българска традиция излезна почти сух от езерото....Та нали той купи сапунерки за по 500 лева и машини за рязане на картофи по 10-12 хиляди...

 23. #23
  АЗ 26 фев 2013, 16:29
   
  0
   
  1

  Както има стратегическо, оперативно и тактическо нива на управление, така има и такива видове мислене. Не искам да обиждам никого, но за част от пишещите има много време да развият мисленето си. Това е и част от кариерното развитие. Всичко става постепенно. Човек не може да надхвърли себе си.

 24. #24
  До #23 - АЗ 26 фев 2013, 17:06
   
  0
   
  1

  "Както има стратегическо, оперативно и тактическо нива на управление, така има и такива видове мислене."
  Може ли някой от хранените хора на г-н генерал министър пенсионерина Аню Ньойски, които се опитват да го спасяват в този сайт, да ми каже какъв вид мислене има хасковския тюмбелек?
  Според нас свинско, проститутско и помиярско...

 25. #25
  Добрият Швейк 01 мар 2013, 14:22
   
  1
   
  0

  Цялата Българска армия в насипно състояние едва ли стига да покрие бойния състав на един турски или гръцки армейски корпус,а корпусът в тия армии е висше тактическо съединение.Оперативното и стратегическото ниво,както и съответното им мислене в БА са измислица,блян,пожеление и са като албанска подводница – на гребла.Просто няма матереална основа за такава грандоманщина и всичко ми мяза на делата на добрия войник Швейк.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка