Шествието: Българските генерали излязоха, за да изкажат несъгласието си с политиката на Ангелов

Pan.bg 23 фев 2013 | 18:35 views (10143) commentaries(16)
img Д.Ставрев, сп."Клуб ОРЪЖИЕ"

Днешното шествие на военните проведено в София се запомни и с участието на български генерали.
Те държаха речи и се изказаха против социалната политика, пенсионната реформа и непрестанните съкращения при министъра на отбраната Аню Ангелов и МО.
По време на шествието БОЛ "Раковски" благодари на:
ген. Иван Мечков, председател на Съюза на парашутистите в България

ген. Евгени Манев, председател на федерация Български ВВС, бивш командир на авиобаза Граф Игнатиево
ген. Кирил Цветков, председател на ОСВО
полк. Иван Иванов, председател на КООСО
полк.Пламен Халачев, председател на АЗКОН
Николай Цонев, бивш министър на отбраната
Петър Велчев, председател на Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите (СВВП)
майор Манол Тенчев, от Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите (СВВП)
майор Ивайло Франц, зам.-председател на Съюза на парашутистите в България, който държа пламенна реч
подп.Пенко Бурлаков, летец на Су-22
На шествието дойдоха и хора от синдикалната федерация от МВР, Пожарната безопасност и Синдикатът на служителите в затворите в България.

На мирния митинг присъстваха бивши и настоящи военнослужещи от Варна, Долна Митрополия, Плевен, Сливен, Ямбол, Карлово, Граф Игнатиево, София, както и служители на "Военна полиция" и военнослужещи от "Военна академия".
БОЛ "Раковски" благодари на всички, които дойдоха на шествието!


image
Двама от най-достойните български генерали - бр.ген. о.р. Иван Мечков който е председател в момента на "Съюза на парашутистите в България" и е бивш шеф на "Военна полиция" и ген.лейт. Кирил Цветков, бивш командващ на СВ, а в момента председател на ОСВОimage

Още 2 достойни български офицера - о.р. ген.майор Евгени Манев (крайния вляво) и о.р. полк. Иван Иванов (втория отдясно) бивш директор на Дирекция "Човешки ресурси" в МО, който се осмели да каже истината за пагубното въздействие от последните реформи на министър Ангелов по отношение изискванията за пенсиониране на военните

Пред бившия Парламент думата взеха председателят на ОСВО ген. Кирил Цветков ...
image

... ген. Иван Мечков, председател на "Съюза на парашутистите в България" ....
image

... полк. о.р. Иван Иванов
image

, които кратко и аргументирано заявиха своята позиция относно положениетодо която е доведена българската армия от управлението на министър Ангелов.
Декларации вподкрепа на исканията на БОЛ "Раковски" бяха прочетени от синдикаттите на МВР, пожарната, охраната на затворите и други военно-патриотични организации. БОЛ "Раковски" има и подкрепата на "Евромил", синдикалната организация на военните в Евроа, от която са заявили че ако продължат опитит за ограничава не праватана българските военнослужещи ще информират за това всички европейски институции.
Особено емоционално бе изказването на зам. председателят на "Съюза на парашутистите в България" Ивайло Франц, който заяви че настоящото министерство иска през 2014 г. да остави България с 80 танка, 20 бойни самолета, 6 бойни вертолета и 6 бойни кораба. "Как с това България ще може да се защити и да е достойно приемана в света?"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 16

 1. #1
  пенсионера 23 фев 2013, 19:02
   
  0
   
  0

  "настоящото министерство иска през 2014 г. да остави България с 80 танка, 20 бойни самолета, 6 бойни вертолета и 6 бойни кораба. "Как с това България ще може да се защити и да е достойно приемана в света?"
  Ами Аню защо не си остави жилището на него и на близките му денонощно с отворени входни врати?!

 2. #2
  of. ot rezerva 23 фев 2013, 19:31
   
  0
   
  0

  Bravo na general Cvetkov - naj-dostojnia general prez poslednite 10 god.

 3. #3
  voinik 23 фев 2013, 19:52
   
  0
   
  0

  Добър вечер Теофане, не знам защо реших да ти пиша, може би защото освен кал, липса на морал и деградация има и думи като истина и човещина, те може би са нещо далечно и непознато за теб и твоя сайт но аз ше си направя труда... Ако само за 1 минута се заровиш в НЕТА ще видиш че от 2 години във всички мероприятия в които участват военнослужещи участват и прословутите 4 котки на Военната полиция. Но това няма значение, истината тук не е нужна, няма значение и какво мислят за това военните които бяха там и бяха аплодирани от тълпата , важното е да цапаме всички. Обаче може би за някой от тези военни, които са били там и знаят истината Вие ще изглеждате като един деградирал човек....интересува ли Ви това???

  Преди два дни Ви написах това господа офицери и сержанти, нападнахте ме а вътрешно знаете, че съм прав, знайте, че докато всички Вие, включително и Министъра на отбраната, прокарвате вашите каузи с лъжи и маниполации и 200 няма да Ви последват.И армия няма да има, защото за да я има трябват хора(офицери) с чест зад които да застанем, добра нощ за всички и помислете над думите ми преди пак да сеете огън и жупел....

 4. #4
  oficer 23 фев 2013, 20:28
   
  0
   
  0

  ЗАЩО ХОРА ОТ "ВОЕННА АКАДЕМИЯ"?
  ЛИЧНО АЗ БЯХ ТАМ И ВИДЯХ ПОНЕ 10 БИВШИ И НАСТОЯЩИ ОФИЦЕРИ ОТ ВОЕННА АКАДЕМИЯ И ЗА ПРОТОКОЛА ПОЛОВИНАТА НЕ СА БИВШИ .

 5. #5
  opinion 23 фев 2013, 22:36
   
  0
   
  0

  към №2
  Не знам дали ген. Манев са го осъдили за далавери, но като командир и професионалист е железен.
  Поради това и много мижитурки го мразеха и се страхуваха от него.

 6. #6
  Павел 23 фев 2013, 22:48
   
  0
   
  0

  Днес се опитах да присъствам, но бързо е привършило всичко!

 7. #7
  Preslav 23 фев 2013, 22:51
   
  0
   
  0

  От 10и30 започнахме да се събираме, точно до 12и20 бяхме на шествието. По принцип Столична община отпусна 1 час - от 11 до 12....

 8. #8
  veteran 23 фев 2013, 23:27
   
  0
   
  0

  Отново изпълзяхте от дупките и започнахте да плюете провокаторчета по сайта. Нали казахте, че никой от тях няма да дойде, а те дойдоха да ни подкрепят.
  Към съпругата.Госпожо ако си била там и си чула какво каза генерал Цветков, той го е казвал може би от много години. Дори беше на служба когато го казваше и си отиде по собствено желание.
  Войнико, ако той е искал да се докара на някой щеше да е вече министър. Канили са го и партиен лидер да бъде и кмет, но той е отказвал. Казваше винаги че едно име му е останало и не иска да го маскари. Прочетете му книгата. Има я в библиотеката на Военно издателство. Мижитурки сте Вие, на малкия му пръст не може да кацнете но плюете. Той и мен ме уволни през 2002, но нямаше изход. Само ми каза, че и той ще си тръгне, ако продължат с реформите. И го направи. А аз не му повярвах тогава

 9. #9
  Meetyou 23 фев 2013, 23:37
   
  1
   
  0

  Дори и при правителство в оставка, настоящите ни генерали не посмяха(или не пожелаха) да уважат мирното шествие на военнослужещите (настящи и бивши) срещу геноцида на министъра Ньойски. Може би са доволни от направените през последните 3 години промени, може би тях това не ги засяга, може би страха за поста и пагона е голям, най-вероятно са големи само на думи и само зад портала.
  Господа генерали и адмирали, къде сте?
  Вашите офицери, сержанти и войници шестваха за Вашите права, за Вашите компенсации, но не могат да шестват за Вашето достойнство и чест!

 10. #10
  Енчо 24 фев 2013, 02:22
   
  0
   
  0

  До ?
  Прав си. Аз също го споменах, но ми беше изтрит коментара от изтривача...!!

 11. #11
  veteran 1 24 фев 2013, 08:17
   
  0
   
  1


  господа генерали, офицери и сержанти от запаса и резерва не Легията трябва да ни обедини на протестите а , Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Стига това РАЗЕДИНЕНИЕ на военно патриотичните и родолюбиви организации, които са 36 на асоциации,сговори, центрове, бюра ,сдружения, комитети , фондации! СТИГА ТОВА РАЗЕДИНЕНИЕ УМАЖАЕМИ КОЛЕГИ. АКО СЕ ОБЕДИНИМ ЩЕ БЪДЕМ ТАЗИ СИЛА С КОЯТО ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ , ПАРТИЙНИ ВОЖДОВЕ ТА ЧАК ДО ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ НИ УВАЖАВАТ И ЗАЧИТАТ !!! И ТОГАВА НА ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ БЪДЕМ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ !Хайде да го направим ТОВА ОБЕДИНЕНИЕ, стига сме се плюли и обиждали. България и нейните ВС на БА ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ.

 12. #12
  опълченец 25 фев 2013, 13:49
   
  2
   
  0

  Впрочем, да попитаме ентусиазирания #11 veteran 1, как така СОСЗР ще обедини някой, като в момента са се изпокрили в миши дупки. Не ни приличат много на обединители! Уж се правят на леви и социално ориентирани, а колаборират с Аню Ньойски и ГРОБ-арската партия. Защо по снимките нещо не ги виждаме нито ген. Топалов, нито ген. Златан Стойков, нито останалите им генерали, дето само те, без полковниците, ако бяха отишли и щяха да формират един офицерски белогвардейски корпус. Вуероятно защото те вече са си взели 20-те заплатки и си получават максималните пенсийки. А и пред тях Аню Ньойски се прави на комунист, пред ПП ГРОБ на гербераст и т.н....С физическото си присъствие и реална членска маса са били само военноинвалидите и парашутистите на ген. Мечков. Докъде стигнахме, народе??? Военноинвалидите и командосите да спасяват кадровата армия?!?

 13. #13
  Туп,туп 25 фев 2013, 15:06
   
  4
   
  0

  Генерала Златан Стойков дедо ви Аню го купи с едно медалче за заслуги към МО по повод участието му в честванията на 100 години от Балканската война.То главното честване,превземенето на Одрин още не е минало,ама тия мушмороци си раздадоха наградите,пък и дедо Аню бързаше да ги подкупи.Златан Стойков с палашорския си нрав,умре някой да го потупа по рамото,защото е проЗ,некадърен, но и много суетен и комплексиран.

 14. #14
  Ястребовски 25 фев 2013, 19:23
   
  4
   
  0


  Вервайте ми!!!!!
  ОЗ Ген. Златан Стойков беше и си остава най- простия и плашлив генерал.
  Не беше на митинга в неделя, защото го е страх от Аню и заради медала. Мишок от класа без никакви достойнства и морал за такъв ранг. Родоначалник на заешките сегашни генерали ...
  Мястото му не е в този псевдопатриотичен пенсионерски съюз , а овчар в родното му село Църварица. А дали става и затова?????
  Доказателста - колкото искате...първото е,че не е усвоил правилен български език.

 15. #15
  кольо бързакреа с куцото 26 фев 2013, 10:26
   
  4
   
  0

  "Края" на армията започна много преди горе споменатите "достойни" генерали да станат "о.р." Защо след като са "достойни" допуснаха армията да стигне до там? Армията е на това дередже и по тяхна вина (да не казвам "най-вече по тяхна").
  Не ме разбирайте погрешно - не защитавам Аню, напротив - и аз съм сред тея дет му сърбат попарата. Но не мисля, че бившите величия на армията заслужават овации. Те не са си свършили работата като наши началници - да ни защитават интересите. Политиците били виновни... Кучето скача според тоягата!

 16. #16
  Ключът за палатката 27 фев 2013, 13:58
   
  5
   
  0

  Ето къде бил ключът за палатката на МО!Дядя Аня закичва с медалче мишока Стойков,а той ставайки министЕр не рови кирливите ризи на Аня,че даже ще му вдигне и пенЦията,когато Аньо най–после стане редови пенсионер.Плюли са си в устите и чевеношийките от СОСЗР и тия путьовци от Атлантик.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка