ПОХОД ПО „ПО СТЪПКИТЕ НА СЛИВНИШКИТЕ ГЕРОИ”

Pan.bg 01 дек 2011 | 18:32 views (6690) commentaries(0)
img http://landforce.mod.bg/news/16:25

На 16.11.2011г. по повод Празника на Сухопътните войски Командването на Сухопътните войски проведе поход „По стъпките на Сливнишките герои”.
По време на похода с военен ритуал военнослужещите и цивилните служители поднесоха венци и цветя на „Паметник на капитаните” край град Сливница, а полковник Анатолий Прокопиев от ВА „Г. С. Раковски” припомни най-важните и героични моменти от Сръбско-българската война от 1885 г. Походната колона на личния състав на Командването на Сухопътните войски, премина през град Сливница, където беше посрещната от кметът на общината г-н Васко Стоилков. Той и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев поднесоха венци пред паметника „Костница на загиналите в Сръбско-българската война от 1885 г.” в центъра на града. Походът продължи до „Пантеона на загиналите в Сръбско-българската война от 1885 г.” край с. Гургулят. Тук Васко Стоилков произнесе приветствено слово към личния състав на Командването на Сухопътните войски и ги поздрави с празника. Архитект Георги Стоилов, който е проектирал пантеона запозна военнослужещите и цивилните служители с повода и историята на неговото построяване.
image
В тържествена обстановка командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев награди 26 военнослужещи и цивилни служители от военните формирования на Сухопътните войски за постигнати високи резултати в учебно-бойната дейност и по повод на празника на Сухопътните войски.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка