Комитет организира набира на средства за паметник на генерал Сава Муткуров

Pan.bg 17 дек 2018 | 11:12 views (1849) commentaries(0)
img Otbrana.com

Комитет „Сава Муткуров” организира набира на средства за паметник на генерала

Проф. Палангурски, полк. проф. Георги Камарашев, полк. проф. Михаил Харалампиев, полк. доц. Марко Златев, майор Иванка Георгиева, адвокат Николай Илчев и Венелин Иванов са учредителите на комитета.


С благотворителен коктейл инициативният комитет за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров отбелязва годишнината от рождението на първия български генерал. Събитието ще се проведе на 18.12.2018 година от 18 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново. Проф. дин Милко Палангурски от ВТУ ще представи живота и делото на бележития великотърновец. Проф. Палангурски, полк. проф. Георги Камарашев, полк. проф. Михаил Харалампиев, полк. доц. Марко Златев, майор Иванка Георгиева, адвокат Николай Илчев и Венелин Иванов са учредителите на комитета. На събитието във вторник скулпторът Денислав Сираков ще представи визуализация на проекта. Целта на коктейла е да се съберат средствата, нужни за изграждането на паметника. Необходимата сума е приблизително 15 000 лв., а до момента са събрани 1200 лв. От комитета разчитат на съпричастност и дарения от родолюбивите граждани на Велико Търново, за да се реализира успешно инициативата.

Банковата сметка на „Инициативен комитет за изграждане на паметник на Генерал Сава Муткуров” е: BG12UNCR70001523451299 в УниКредит Булбанк АД.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка