Военноинвалидите с инициативи в памет на загиналите военнослужещи

Pan.bg 08 юни 2012 | 16:14 views (5801) commentaries(0)
img Манол Тенчев
(Публикувано във в. „Дума”, бр. 128, 05.06.2012 г.)

През последните 3-4 години Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите работи за осъществяване на инициативата за поставяне на паметни плочи на загиналите във военно и мирно време военнослужещи и починалите военноинвалиди. Такива плочи, поставени в координация с общинските власти, вече има в градовете Велико Търново, Ловеч, Троян и Горна Оряховица и предстои откриване на още две в градовете Добрич и Стара Загора, каза пред журналисти председателят на съюза мл. лейт. о.з. инж. Петър Велчев.
Специално за ДУМА Велчев потвърди намерението на организацията да бъде изграден и паметник с вечен огън в памет на българските войни, отдали живота си във войните за защита на Отечеството, при изграждането на Българската армия и укрепването на отбраната на страната в мирно време. Изпълнението на проекта се свързва със 100-годишнината от Балканските войни, 100-годишнината от основаването на първото дружество “Военноинвалид” в София (2013 г.) и 100-годишнината от основаването на Съюза през 2015 година.
Понастоящем СВВП е уникална организация с двойна национална представителност съгласно Закона за интеграция на хората с увреждания и по Закона за военноинвалидите и военнопострадалите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка