Стартираха конкурсните изпити за прием на офицери във ВА „Г. С. Раковски“ през учебната 2012 -2013 година

Pan.bg 04 апр 2012 | 09:28 views (2511) commentaries(0)
img Стартираха конкурсните изпити за прием на офицери във ВА „Г. С. Раковски“ през учебната 2012 -2013 година

От 2 до 6 април в Академията се провеждат изпитите с кандидат-слушателите за учебната 2012-2013 година в шест магистърски специалности от професионално направление „Военно дело“. Над 150 офицери се явиха на първия писмен изпит на 2 април. Те бяха приветствани с „Добре дошли“ от заместник-началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ по учебната и научната част полковник доц. д-р Петър Моллов и запознати с регламента, по който ще преминат изпитите. Освен писмения изпит по тактическа подготовка, офицерите ще се явят до края на седмицата и на изпит по физическа подготовка и устен изпит по тактическа подготовка. Най-много кандидати се явиха за специалността „Организация и управление на административните процеси и дейности в оперативните и тактическите формирования“, при която формата на обучение е задочна.

Общият състезателен бал на кандидатите ще се формира като сума от удвоената оценка от писмения изпит по тактическа подготовка, оценката от устния изпит по тактическа подготовка, оценката от изпита по физическа подготовка и успеха от дипломата за висше образование.

На 10 април ще бъде обявено крайното класиране на кандидатите за слушатели за факултет “Командно-щабен” по специалности и форми на обучение в низходящ ред на получения бал. Новоприетите слушатели ще започнат своето обучение във Военна академия „Г. С. Раковски“ на 4 юни тази година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка