Валентин Радев се срещна с Джорж Доландер, генерален мениджър на Агенцията за консултации, командване и контрол на НАТО

Pan.bg 03 апр 2012 | 07:50 views (2465) commentaries(0)
img Вчера, 2 април, заместник-министърът на отбраната Валентин Радев прие Джорж Доландер, генерален мениджър на Агенцията за консултации, командване и контрол на НАТО (NC3A).

Той е в България по повод международната конференция „Интелигентната отбрана – обединяване и споделяне: Източноевропейската визия за многонационални и иновативни подходи за развитие на способностите”.

На срещата, проведена в Министерство на отбраната, са разгледани въпроси от взаимен интерес, както и състоянието на процеса на консолидация на Агенциите в НАТО и произтичащите от това възможни промени по текущите договори между Агенцията и Министерство на отбраната.

Потвърдена бе отличната комуникация на най-високо ниво между NC3A и Министерство на отбраната, особено след подписването на Меморандума за разбирателство през февруари 2010 г.

Джордж Доландер сподели отличните си впечатления от днешните сесии на конференцията и от участието в дискусиите по най-важните теми от дневния ред на НАТО и Европейския съюз – Инициативата „Интелигентна отбрана” („Smart Defence”) на НАТО и Обединяването на способности и споделянето на разходите („Pulling&Sheering”) на ЕС на президента и върховен главнокомандващ въоръжените сили на България и на ръководството на Министерство на отбраната.

Взаимно бе потвърдена подкрепата за съществуващите проекти между NC3A и Министерство на отбраната в момента и тяхното развитие в съответствие с предварителните договорености.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка