ВИП ден на учението в Германия с участие на 2 наши "Кугър"-а

Pan.bg 16 мар 2012 | 20:20 views (3486) commentaries(0)
img МО
Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова присъства днес, 16 март, на ВИП деня на съвместната ротационна подготовка в тренировъчния център на Силите на САЩ – Хохенфелс, Германия.
В съвместната подготовката участват формирования от осем държави – България, Албания, Йордания, Румъния, САЩ, Словения, Сърбия и Чехия. Българските военни формирования са с общ личен състав 418 военнослужещи и включват щаб на механизиран батальон, три механизирани роти, формирование от Силите за специални операции, два транспортни вертолета AS-532 AL „Кугър” с четири екипажа и инженерно-технически състав, един взвод „Военна полиция”.
По време на ВИП деня бяха изпълнени задачи, характерни за участие в мисии: бойни стрелби, усвояване на тактики, техники и процедури за установяване на сигурността в определен район; специализирана подготовка; противодействие на импровизирани взривни устройства; разузнаване на пътища и маршрути; осигуряване на зони; изграждане и обслужване на временни КПП; ескортиране на машини и товари и осигуряване на защитата на ВИП лица; стоварване на тактически въздушен десант; евакуация на ранени и др. Българските военнослужещи получиха изключително висока оценка за представянето си в ученията.
По-рано заместник-министър Цветкова посети Обединения многонационален тренировъчен център в Графенвьор, където се запозна с методите и етапите на подготовката на военнослужещи. Бяха обсъдени и възможностите мобилни екипи и средства да бъдат използвани по време на подготовките на съвместните съоръжения на територията на Република България.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка