Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/SOZ.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Какво става в Сухопътни войски, питаха генерали и офицери от СОСЗР

Pan.bg 16 мар 2012 | 06:53 views (2397) commentaries(0)
image" alt="img" /> Какво става в Сухопътни войски, питаха генерали и офицери от СОСЗР

Спирдон Спирдонов
otbrana.com

В момента 1995 военнослужещи от Сухопътните войски са ангажирани с мисии и операции зад граница. 630 са в различни крайища на света, 735 се подготвят за мисия, а 635 се възстановяват след завръщането си в родината. Това каза началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев. Той се срещна снощи с генералите и офицерите от Клуб „КСВ” с председател генерал-лейтенант от запаса Христо Христов.


Председателят на Райония съвет на СОСЗР в столичния район „Младост” полковник от запаса Кузман Ангелов и бригаден генерал Боцев подписаха споразумение за сътрудничество между организацията и Сухопътните войски. Тези взаимоотношения имат 12-годишна история. Председателят на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов връчи членски карти на новоприети членове в съюза. Това доверие заслужиха бригаден генерал от резерва Стефан Стефанов и полковниците от резерва Тодор Енев, Тодор Гецов и Виктор Сакаджийски.

Трансформацията на Сухопътните войски е в етапа на практическата реализация, каза още по време на брифинга си бригаден генерал Боцев. Като една от главните задачи, той посочи формирането, подготовката и сертифицирането на батальонните бойни групи. През тази и следващата година предстои реорганизацията на бригадите и полковете.

Членовете на клуба, сред които има бивши заместник-министри на отбраната, началници и заместник-началници на ГЩ, командващи и заместник-командващи на Сухопътните войски, началници на Военна академия „Георги С. Раковски”, началници на управления, се интересуваха от интелигентната отбрана, оценката на военната експертиза за използването на високоточните далекобойни оръжия, резултатите от използването на делегираните бюджети, приемането на резервисти, социалното осигуряване на военнослужещите и други въпроси.

След последните събития в Афганистан напрежението се повишава, но няма промяна на задачите на нашия контингент, отговори на въпрос бригаден генерал Боцев. По повод на друго питане той каза, че министърът на отбраната Аню Ангелов е сложил край на експериментите с храненето на войската. Вървят процедури по ремонтите на кухни и се минава към познатото столово хранене.

На снимката: Бригаден генерал Андрей Боцев и полковник от запаса Кузман Ангелов подписаха споразумение за сътрудничество между Сухопътните войски и СОСЗР в район „Младост” – София.

Снимка Димитър Бебенов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка