Военнослужещи от Сухопътни войски, участвали в действията в помощ на населението, ще бъдат наградени на церемония

Pan.bg 15 мар 2012 | 14:35 views (2766) commentaries(0)
img Военнослужещи от Сухопътни войски, участвали в действията в помощ на населението, ще бъдат наградени на церемония

Военнослужещи от Сухопътни войски, участвали в действията за преодоляване на тежките зимни условия в различни райони на страната, ще бъдат наградени утре, 16 март, на церемония в Стара Загора. Те са отличени със заповеди на министъра на отбраната, на началника на отбраната и на командира на Сухопътните войски за проявени изключителен професионализъм и себеотрицание при оказването на помощ на населението. Наградите ще бъдат връчени от заместник-министъра на отбраната Валентин Радев, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

В церемонията ще участват военнослужещи от военните формирования на Сухопътни войски в Стара Загора, Пловдив, Казанлък, Сливен и Шумен.

От 2 до 15 февруари 2012 г. Българската армия се включи с 15 военни формирования в помощ на населението в бедстващи райони в страната и с действията си подпомогна структури на държавната и местната власт за преодоляване на последствията от тежките метеорологични условия. В състава на формированията бяха включени 413 военнослужещи, оборудвани със 153 броя техника и 19 водоноски. В усложнената зимна обстановка те оказваха помощ на населението в областите Русе, Смолян, Сливен, Стара Загора, Хасково, Плевен и Ямбол. Освен в действията по разчистването на пътищата от снега и транспортиране на болни и пострадали, усилията на модулните формирования бяха насочени към евакуационно-спасителните дейности в помощ на жителите на Хасковска област.

Церемонията по награждаването ще започне в 14.00 ч. утре, 16 март 2012 г., на централния площад в Стара Загора, заповядайте!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка