Военни експерти от девет балкански страни се срещнаха с кмета на Велико Търново

Pan.bg 14 мар 2012 | 21:01 views (1754) commentaries(0)
img Кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с представители на началниците на генералните щабове на девет балкански страни, информират от местната администарция. Високопоставените военнослужещи провеждат работна среща в рамките на 6-та Конференция на началниците на отбраната на Балканските страни, чийто домакин през 2012 г. е Република България.
Работната програма на българското председателство на Конференцията е насочена към укрепване на регионалното военно сътрудничество. Освен проекти в рамките на вече утвърдените направления, тя включва и нови области за военно сътрудничество.
Гостите запознаха Панов с основните моменти в дейността на Конференцията като форум за развитие на регионалното военно сътрудничество. Гражданско-военното сътрудничество в преодоляването на последствия от стихийни бедствия е едно от направленията за работа на армиите на страните от региона.
Капитан І-ви ранг Румен Радев връчи на кмета на общината от името на Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов благодарствено писмо и почетен плакет.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка