Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/MISSILE.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Генерал Симеонов поздрави ракетчиците и артилеристите и връчи награди

Pan.bg 14 мар 2012 | 17:49 views (2808) commentaries(0)
image" alt="img" /> Спирдон Спирдонов
otbrana.com

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов участва в тържественото отбелязване на Деня на Ракетните войски и артилерията, което се проведе днес в Самоков. От името на министъра на отбраната Аню Ангелов той връчи плакет на МО на Общинската организация на СОСЗР с председател капитан от запаса Димчо Петров. Със своя заповед генерал Симеонов награди с грамоти бригаден генерал от резерва Ангел Главев, полковниците от резерва Димитър Йорданов, Гено Манолов, Петър Славов, Марко Иванов, кметът Владимир Георгиев и бившите кметове и общественици Христо Ярловски, Иван Жарков, Ангел Николов, Валентин Велинов, Милчо Златинов и Ангел Ненов.

Честването бе организирано от Клуб „Ракетни войски и артилерия” на СОСЗР с председател генерал-майор от резерва Вълчо Фотев, Самоковската организация на СОСЗР с активното съдействие на Общината. С изключително уважение се отнасям към военнослужещите от запаса и резерва, които остават воини до края на живота си, подчерта в своето приветствие генерал Симеонов. Той благодари на артилеристите и ракетчиците, че с чест са защитавали националната ни сигурност. Изрази увереност, че и занапред този род войска ще има своята важна роля в Българската армия.


Председателят на ЦС на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов обяви решението на ръководството на съюза за удостояването на генерал Симеонов със званието „Почетен член на СОСЗР” и му връчи значка и почетна карта. Освен това началникът на отбраната получи сертификат от Международната конфедерация на офицерите от резерва към НАТО – СИОР, чийто член е СОСЗР. От своя страна генерал Топалов също връчи грамоти на генерали, офицери и граждански лица с принос за развитието на Ракетните войски и артилерията.

Празникът започна със среща при кмета на Самоков Владимир Георгиев. В нея участваха генерал Симеон Симеонов, генералите от резерва Стоян Топалов, Златан Стойков, Димитър Тодоров, Вълчо Фотев, Симеон Петковски, Георги Кендеров, Ангел Главев и бившите командири на поделения в закрития вече гарнизон полковниците от запаса Димитър Сретенов и Симеон Симеонов. От ръководството на общината бяха поставени някои въпроси, за които ще се търси съдействието на Министерството на отбраната. Има желание в града да се изгради мемориален комплекс, който да напомня за дислоцираните през годините военни поделения. Ще бъде необходимо да се постави и една ракета, която е излязла от въоръжение. Кметът посочи, че Общината се нуждае от възможностите, които предоставят сградите и инфраструктурата на закритите военни поделения. Там би могло да се устрои формированието на Гражданска защита, което е много необходимо, особено при тежките зимни условия в района или по време на летните горски пожари. Третият въпрос е свързан със сградата на Военния клуб. Изразено бе съжаление, че нейните големи възможности не могат да се използват за нуждите на обществения и културния живот, както на запасното войнство, така и на цялата общественост в града. По тази причина и самото събрание се наложи да се проведе в залата на Общината, която е чувствително по-малка от тази във Военния клуб и не можа да побере всички желаещи да се включат в тържеството.

За историята на Ракетните войски и артилерията и за падането на Одринската крепост говориха генерал-майор от резерва Вълчо Фотев, генерал-лейтенант от запаса Димитър Тодоров и полковник от запаса Димитър Сретенов. Участниците в тържеството бяха привествани и от посланика на Казахстан у нас Темиртай Избастин. Кметът връчи плакети със символа на Самоков на генерали и офицери, между които на командирите на поделения полковниците от запаса Гълъб Гълъбов, Димитър Димитров, Симеон Симеонов, Георги Сокарев, Минчо Велев, Георги Истатков и на подполковниците от резерва Людмил Канчелов и Любомир Яшев. Със същите отличия бяха удостоени и действащите офицери полковниците Георги Иванов и Здравко Бързанов и подполковник Пламен Деянов. Поздравителни адреси имаше от командира на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев, декана на факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ „В. Левски” полковник инж. доцент д-р Нелко Ненов, командири на поделения и от обществени организации.

На снимката: Генерал Симеон Симеонов получава от генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов удостоверението, с което е удостоен за почетен член на СОСЗР.

Снимка Димитър Бебенов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка