Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/ST.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

СОСЗР подписа споразумение с ветераните от Железопътните войски на Русия

Pan.bg 14 мар 2012 | 07:54 views (2440) commentaries(0)
image" alt="img" /> СОСЗР подписа споразумение с ветераните от Железопътните войски на Русия

Спирдон Спирдонов
otbrana.com

СОСЗР вече има споразумение за сътрудничество със Съюза на ветераните от Железопътните войски на Руската федерация (СФЖДВ). Документът бе подписан в Москва от председателя на СОСЗР генерал-лейтенант от резерва Стоян Топалов (на снимката) и от ръководителя на СФЖДВ генерал-майор В. Поплавский.


Сътрудничеството между двете неправителствени организации се основава на договора за приятелски отношения между България и Русия и на желанието им да дадат своя принос за укрепване на мира, доверието, стабилността и развитието на отношенията между народите и Въоръжените сили на двете държави.

Целта на споразумението е да бъдат установени общи практики и процедури за сътрудничество в областта на обмяната на добри практики за социална и правна защита на офицерите и сержантите от запаса и резерва; осъществяване на съвместни дейности за родолюбивото и военно-патриотичното възпитание на гражданите на двете държави; взаимно разпространение на знания за историята и развитието на двете държави, техните въоръжени сили, включително на руските железопътни войски и българските транспортни войски; изучаване опита от участие в мироналагащи и хуманитарни операции и други мисии; извършване на съвместна допълнителна стопанска дейност.

Предвиждат се официални посещения, работни срещи, обмяна на опит и консултации, съвместни конференции, семинари, военни ритуали, концерти, изложби, фестивали и други културни събития. Предстои да се подготвят двугодишни работни планове за сътрудничество.

***

Средната военна пенсия в Русия е 17 хиляди рубли

В резултат на увеличението на заплатите на военнослужещите в Руската федерация от началото на тази година са настъпили промени и в размера на военните пенсии. Средната месечна военна пенсия е станала 17 хиляди рубли, т.е. около 430 евро. Очаква се ново повишение в началото на 2013 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка