Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/MOD.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Редовно заседание на Съвета по отбрана се проведе в Министерството на отбраната

Pan.bg 12 мар 2012 | 17:26 views (2087) commentaries(0)
image" alt="img" /> Редовно заседание на Съвета по отбрана се проведе в Министерството на отбраната

Отчет за изпълнението на целите на въоръжените сили и приносът на Република България към Общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз бе приет днес, 12 март, на редовно заседание на Съвета по отбрана. Членовете на Съвета по отбрана, под ръководството на министъра на отбраната, обсъдиха и Отчета на контролната дейност на Инспектората за 2011 г. През изминалата година Инспекторатът на Министерството на отбраната е извършил общо 130 проверки, като освен планирани, са извършени и проверки по сигнали, жалби, рапорти, заявления и предложения от физически и юридически лица. Взети са мерки за отстраняване на констатираните нарушения, а прилаганата политика на публичност и по-голяма отчетност е допринесла за намаляване на корупционния риск.

На Съвета по отбрана бяха обсъдени и промени в Устава за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България от 2008 г. Измененията са продиктувани от промяната в Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България, както и за подобряване носенето на войсковата служба.

Разгледани бяха и погасителен план за изплащане на задълженията на Военномедицинска академия, както и доклади за хода на изпълнението на обществените поръчки и за разпореждането и експлоатацията на имотите от жилищния фонд на Министерството на отбраната.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка