Споразумение за организацията на ремонта и модернизацията на вертолети Ми-17 и Ми-24 беше подписано в МO

Pan.bg 09 мар 2012 | 18:41 views (2872) commentaries(0)
img MO

Заместник-министърът на отбраната Валентин Радев и заместник-директорът на федералната служба по военнотехническо сътрудничество на Руската федерация Михаил Петухов подписаха днес, 9 март, Споразумение между правителството на Република България и правителството на Руската федерация относно организирането на ремонта и модернизацията на вертолети Ми – 17 (Ми – 8), Ми – 35 (Ми – 24) и техните модификации на територията на Република България.

„Споразумението дава възможност да се усъвършенстват знанията и уменията на специалистите ни по ремонт и модернизация на летателна техника. По този начин ние ще запазим капацитета на нашите ремонтни заводи и ще осигурим работа на техния персонал”, заяви заместник-министър Радев след подписването на споразумението.

Документът предвижда извършването на ремонт и модернизация на вертолети Ми – 17 (Ми – 8), Ми – 35 (Ми – 24) и техните модификации на територията на Република България. В него се определят условията, при които ще се осъществява ремонта и модернизацията на вертолетите, както за нуждите на българските въоръжени сили, така и в интерес на трети страни.

Подписаното споразумение предвижда взаимноизгодно и дългосрочно сътрудничество, основано на взаимно уважение, доверие и отчитане на интересите на всяка от страните
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка