Гърция купила оръжие за 1 млрд., докато моли за помощ

Pan.bg 07 мар 2012 | 20:31 views (3189) commentaries(3)
img stat


Докато хиляди гърци протестираха заради кризата, Атина е купувала оръжие от ЕС

Държави членки на Европейския съюз са продали на Гръция оръжие за над 1 милиард евро и това е станало точно през 2010 г., когато страната е преговаряла, за да получи първия спасителен пакет на стойност 110 млрд. евро.

Това сочат данни на Европейския съвет, цитирани от електронното издание "Еврообзървър", съобщават гръцките медии.

В публикацията, озаглавена "Данните на ЕС показват продажби на оръжие на Гърция в разгара на кризата", се казва, че Франция, която постигна споразумение за продажба на самолети на стойност 794 млн. евро, е страната с най-големи продажби на оръжие на Гърция, съобщи БТА.

Холандия и Германия, които са сред "радетелите на икономиите", са продали на Гърция военно оборудване за 90 млн. евро, а Италия и Испания съответно за 52 и 33 млн. евро, Въпреки факта, че Гърция прави огромни съкращения, за да икономиса средства и да може да се пребори с кризата, все пак тя остава една от страните с най-голям бюджет за покупка на оръжие заради напрегнатите отношения с Турция, пише още в публикацията.

На 1 март министрите на финансите от еврозоната приветстваха Гърция за приемането на необходимите икономически реформи и мерки за строги икономии, като дадоха зелена светлина за първото плащане по втория спасителен план от 130 млрд. евро.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  егер 07 мар 2012, 21:06
   
  0
   
  1

  Това е защото изконно вярва на колективната отбрана. Вярва , че ще я има вечно и в миг на трудност ще я защити от всичко и всеки, които дръзне да и посегне, както е по американските филми и по лъскавите конгреси на високо равнище. Вярва , че е невъзможно една нощ довчерашните съюзници да се превърнат в озверели агресори. Вярва , че баницата е голяма и има за всички, а ситите не се бият, те само се усмихват и си подхвърлят мохабети за суперлуксозни двулентови магистрали и ултратехнологичен метродиаметър.
  И сигурно се чуди що, аджеба, тая България само трупа оръжие, обявява конкурси, търси офсети, слухти за повод да увеличи армията и резерва и подобрява тактическата подготовка и организация (примерно регистрира газовото и въздушно оръжие в населението).Защо ли, защо...., не знам!

 2. #2
  babar 07 мар 2012, 21:16
   
  1
   
  0

  и какво му е чудното? германия дава няколко милиарда помощи на гърция, а гърция от своя страна ги е върнала обратно в немската икономика.чисто и просто кат къпан милицонер.

 3. #3
  запасняк 08 мар 2012, 09:27
   
  1
   
  0

  Това е така, защото гърците имат засилено чувство за самосъхранение на нацията и националната отбрана. Интелигентната отбрана те така я разбират - реално въоръжение за собствени нужди и войници във всеки гарнизон. Може да са по 10-20 души за вдигане и сваляне на знамето, но да се знае чия е територията. Там разни Анювци-Ганювци и Ньойски бели книги и програми не могат да виреят...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка