Заместник-министър Августина Цветкова: България е готова да предаде на Сърбия своя опит в процеса на европейската интеграция

Pan.bg 07 мар 2012 | 17:23 views (2297) commentaries(2)
img „Приветстваме взетото в Брюксел решение Сърбия да придобие статут на кандидат за членство в ЕС. България е готова да предаде на Сърбия своя опит в процеса на европейската интеграция. Ние вярваме и подкрепяме европейското бъдеще на страните от Западните Балкани”, каза днес, 7 март, заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова по време на срещата си с министъра на отбраната на Република Сърбия Драган Шутановац.

„Уверена съм, че традиционно високото ниво на развитие на двустранните отношения в областта на отбраната ще продължи да допринася за развитие на военни способности на въоръжените ни сили за работа в международна среда, както и за по-нататъшното укрепване на регионалната сигурност”, подчерта заместник-министър Цветкова по време на разговорите.

Тя отбеляза още, че провеждането на бойни стрелби на подразделения на Въоръжените сили на Република България и Република Сърбия на зенитния полигон на ВВС „Шабла” се превръща в добра съвместна тренировъчна дейност и допълни, че с участието на Сърбия в съвместната българо-американска подготовка „Black Sea Rotational Force 2012” ще се постигне по-добра оперативна съвместимост между участващите подразделения.

По време на срещата бяха обсъдени още приносът на Процеса SEDM върху развитието на процесите на регионалната сигурност и стабилност, както и необходимостта от един по-всеобхватен преглед на всички проекти в рамките на Процеса.

„Министерството на отбраната на Република България приветства намерението на Република Сърбия да придобие статут на наблюдател в Многонационалните мирни сили от ЮИЕ”, каза заместник-министър Цветкова и допълни, че по този начин в перспектива биха могли да се повишат способностите на Бригада ЮИЕ.

Заместник-мистър Цветкова беше на посещение в Белград по покана на заместник-министъра на отбраната на Република Сърбия Таня Мишчевич. Тя участва в церемонията по подписване на План за двустранно военно сътрудничество между военните ведомства на двете страни за 2012 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  егер 07 мар 2012, 20:21
   
  0
   
  0

  Защо ни карате да се смеем. Та България е приета по милост в Евросъюза, а последвалата "евроинтеграция" е напълно еднозначна на напъните да интегрираме ромите и има същия резултат - отдалечаване на бреговете!!!
  Какви съвети ще давате, какъв опит ще споделяте?

 2. #2
  Preslav 07 мар 2012, 20:23
   
  0
   
  0

  Ако им предадем опита и за съкращаването на БА цена няма да имаме! Смешковци...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка