Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/MOD.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

България е домакин на курс по Обща политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз

Pan.bg 06 мар 2012 | 07:19 views (2672) commentaries(0)
image" alt="img" /> България е домакин на курс по Обща политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз

mod.bg

Модул „Външнополитически приоритети на Европейския съюз в рамките на Общата политика за сигурност и отбрана (ОПСО) на ЕС, мисии и операции” от 7-ми Курс на високо ниво по ОПСО „Конрад Аденауер” бе открит официално вчера, 5 март, в София. Курсът е част от академичната програма на Европейския колеж по сигурност и отбрана в Брюксел. Негови организатори от българска страна са Министерството на външните работи, Дипломатическият институт към министъра на външните работи, Министерството на отбраната и Военна академия „Г.С.Раковски”. Модулът се провежда от 5 до 9 март 2012 г. в „Гранд хотел София”.

Курсът на високо ниво по ОПСО се състои от четири модула, организирани от различни държави-членки на ЕС в рамките на една учебна година с обща продължителност от четири седмици. В него участват висши служители от министерствата на външните работи, на отбраната и на вътрешните работи на държавите-членки и Хърватия, както и от Европейската служба за външна дейност, Европейската агенция по отбрана, Европейската космическа агенция и Европейската служба за борба с измамите.

В програмата на модула, който се провежда в София, от страна на Министерството на отбраната ще участват заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев, директорът на дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната бригаден генерал Марин Начев, заместник-директорът на дирекция „Отбранителна политика” полковник Радостин Илиев, подполковник Орлин Николов - експерт в дирекция „Операции и подготовка”, началникът на центъра „Мироопазващи операции и компютърни симулации” във Военна академия „Г.С.Раковски” подполковник Николай Коцев, администраторът в Центъра за дистанционно обучение към НВУ „В.Левски” старши лейтенант Евелина Кинова.

Участниците в модула ще бъдат запознати с участието на българските въоръжени сили в операции на Европейския съюз, както и с българския опит от наблюдателната мисия на Европейския съюз в Грузия. За тях ще бъдат направени презентации на многонационалните инициативи и подготовката в подкрепа на регионалното сътрудничество. Те ще посетят Националния военен учебен комплекс „Чаралица”, Центъра за действие при извънредни ситуации и центъра „Мироопазващи операции и компютърни симулации” във Военна академия „Г.С.Раковски”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка