Наградиха военнослужещи и цивилни служители по повод 1 март - Ден на логистиката

Pan.bg 02 мар 2012 | 20:40 views (3190) commentaries(0)
img ВО НА МО

Постоянният секретар на отбраната д-р Николай Милков участва на 1 март, в тържественото честване на Деня на логистиката. От името на министъра на отбраната той награди военнослужещи и цивилни служители по повод празника.
В своята история Българската армия винаги е имала система за осигуряване на дейността й. През 2001 г. със заповед на министъра на отбраната 1 март е обявен за Ден на материално-техническото осигуряване на Българската армия. След влизане на Република България в НАТО е възприета общата терминология на страните - членки – логистично осигуряване.
За дванадесета поредна година логистичните органи в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия честват своя празник. Днес специалистите логистици в над 30 вида осигурявания стоят в основата на логистичната система на Въоръжените сили на Република България и осигуряват необходимите материални ресурси за дейността им.
На официалното честване в Министерството на отбраната присъстваха заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, представители на военното ведомство и др.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка