Предстоящо: конференция „Колективната и националната сигурност и отбрана"

Pan.bg 29 яну 2012 | 08:15 views (1819) commentaries(0)
img Предстоящо: конференция „Колективната и националната сигурност и отбрана"

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще участва в понеделник, 30 януари, в национална научна конференция на тема: „Колективната и националната сигурност и отбрана в контекста на динамичните промени в геополитическата среда и по-рационалното използване на намалените отбранителни разходи в страните от НАТО и ЕС”. Доклади ще изнесат и заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов.

Дискусиите по време на форума ще бъдат в три основни панела – „Предизвикателствата към външната политика и сигурността в контекста на динамичните промени в геополитическата среда”, „Глобализацията и отбраната” и „Глобализацията и ролята на информационните технологии”.

Двудневната научна конференция е организирана от Съюза на офицерите от резерва „Атлантик”, със съдействието на Министерството на отбраната и Асоциацията на информационните и комуникационни специалисти. В нея ще участват представители на Министерския съвет, на министерствата на отбраната, на външните работи и на вътрешните работи, на висши учебни заведения, неправителствени организации и други.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка