Военнослужещи от Българската армия се включиха в разчистването на пътища от снега

Pan.bg 28 яну 2012 | 06:56 views (2488) commentaries(0)
img Военнослужещи от Българската армия се включиха в разчистването на пътища от снега

„Благодаря на военнослужещите от Българската армия, които в последното денонощие оказват помощ при разчистването на заснежените пътища от републиканската мрежа и по-специално на Втора лекопехотна бригада, която цяла нощ разчиства пътя Стара Загора – с. Подслон – Нова Загора и днес ще продължат”, каза министърът на отбраната Аню Ангелов вчера, 27 януари, по време на пресконференция в Министерството на отбраната.

По информация от Командването на Сухопътни войски, вчера, 26 януари, две модулни групи от военно формирование 24150 – Стара Загора участваха в почистването на пътищата в област Стара Загора. Първата модулна група в състав от 7 военнослужещи и два БТР-а, под ръководството на командира на военното формирование бригаден генерал Петър Петров се включи в разчистването на пътя Ст. Загора - с. Подслон – Нова Загора. Изтеглени са 15 леки автомобила и 3 камиона, блокирани от снега.

Втората модулна група от 7 военнослужещи и две бойни машини, под ръководството на заместник – командира на военно формирование 24150 – Ст. Загора полковник Митко Митев, участва в разчистването на пътя Ст. Загора – с. Ягода – с. Ветрен – с. Нова Махала. Оказана е помощ на блокирани в снега автомобили и пътници.

Операциите по прочистването на пътищата от модулните групи се извършават по молба на областният управител на Стара Загора Недялко Недялков, с разрешение на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

В резултат на съвместните действия на модулните формирования на Българската армия и на МВР и с почистваща техника от община Стара Загора пътят между областния център и Нова Загора беше отворен.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка