Първо заседание на Консултативния съвет към МС по въпросите на военноинвалидите

Pan.bg 27 яну 2012 | 07:20 views (2195) commentaries(1)
image" alt="img" /> Първо заседание на Консултативния съвет към МС по въпросите на военноинвалидите

В Министерството на отбраната вчера, 26 януари, се проведе първото заседание на Консултативния съвет към Министерски съвет по въпросите на военноинвалидите, военнопострадалите и ветераните от войните.

По време на заседанието членовете на Съвета бяха запознати с разпоредбата на чл. 10 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите относно функциите на Съвета. Бяха обсъдени и приети вътрешните правила за утройството и дейността на Консултативния съвет.
Той е орган към Министерски съвет за оказване на помощ и съдействие при провеждане на държавната политика по въпросите, свързани с военноинвалидите, военнопострадалите и ветераните от войните.

Председател на Съвета е министърът на отбраната, а заместник-председател един от представителите на национално представителните организации на военноинвалидите и военнопострадалите.

В заседанието участваха постоянният секретар на отбраната Николай Милков, представители на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на финансите, Министерството на здравеопазването, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Националния осигурителен институт, Националната здравноосигурителна каса, Съюза на ветераните от войните в България и трима представители на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  uragana 10 фев 2012, 16:53
   
  0
   
  0

  Браво, най-после! Към успеха се стига не с бързане, а с неспиране!
  Успех!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка