Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/SGR.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Детска градина се включи в експерименталната програма „Здравей, музей! на НВИМ

Pan.bg 25 яну 2012 | 07:56 views (3348) commentaries(1)
image" alt="img" /> Детска градина се включи в експерименталната програма „Здравей , музей! на НВИМ

На 18 януари 2012 г. в НВИМ се проведе образователна програма – Здравей, музей!, с участието на подготвителна група от Частна детска градина „Ново поколение”.

Децата ще участват в двегодишната експериментална програма, разработена и съобразена с тяхната възраст от д-р Стефанка Кръстева от НВИМ и Юлия Аткова, директор на детската градина. Тя е наситена с игрови форми, чрез които, въз основа на сравнение на миналото с настоящето, се цели да се възпита у децата инициативност, активно мислене, умение да се действа в сложни и непредсказуеми ситуации, развиване на спонтанност, изостряне историческото чувство - качества, които по-късно децата ще използват в своя социален живот. Ще има по едно занятие месечно.

На първата среща в музея децата затвърдиха познанията си за това що е воин, герой, неприятел, враг. Споделиха какво е според тях смелост, издръжливост, отговорност. След всичко това те вече с лекота отговориха на въпросите: „Различават ли се музеите?”, „Какво видяхте в НВИМ?”, „С какво е свързан той?”, „Какво значи войник?”, „Как се обличат войниците?”.

Малките посетители напуснаха музея с нови знания и усмивки до следващият път.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  патриот 30 яну 2012, 10:59
   
  0
   
  0

  Докато детски учителки, като Стефанка, определят дневния ред в дейността на НВИМ не очаквайте нищо по различно.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка