НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА ЗАПОЧНА С ИНТЕНЗИВНА ПОДГОТОВКА НА ЛЕТАТЕЛНИТЕ ЕКИПАЖИ ОТ АВИОБАЗАТА БЕЗМЕР

Pan.bg 16 яну 2012 | 19:38 views (2535) commentaries(0)
img http://airforce.mod.bg
С откриването на учебната 2012 година в Базата за предно разполагане – Безмер започна провеждането на планираната летателна подготовка.
В периода 09.01.–13.01.2012г. летателния състав изпълни проверки по техника на пилотиране, по прибори и дублиращи прибори, съгласно годишния план-график.
На 12.01.2012г. се проведоха полети над море, целта на които беше удължаване подготовката на летателен състав по техника на пилотиране и самолетоводене на малка височина над море. В хода на летателните задачи бяха изпълнени заходи за кацане на гражданско летище Бургас с използване на навигационна система VOR и инструментална система за кацане ILS. Полетите се изпълниха с използване на радиотелефонна фразеология на английски език.
През настоящата седмица подготовката на състава от БПР-Безмер продължава с изпълнение на задачи за бойно използване по земни цели на авиационен полигон „Елена”. Екипажите ще отработват маньоври, единично и в състав на група, за стрелба с бордното артилерийско и неуправляемо ракетно въоръжение.
Високоотговорното отношение на състава към изпълнение на поставените задачи беше отбелязано от командването на базата при разбора на проведените полети.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка