Сертификации пред 61-ва бригада

Pan.bg 14 яну 2012 | 10:15 views (2618) commentaries(0)
img Сертификации пред 61-ва бригада

в-к Българска армия, Цончо Драгански

Без активността и отговорността на всички вас, успехите, които постигнахме, не биха били възможни. С тези думи командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Красимир Кънев се обърна към воините от най-голямото съединение в Българската армия при тържественото откриване на учебната 2012 година. Той направи кратка равносметка за изминалата година, като припомни, че при сертификациите щабът на бригадата и 4 формирования са получили оценка „Боеготов”. Започнала e и се провежда динамична подготовка на механизиран батальон – у нас и на полигони зад граница. Изпълнени са всички останали задачи на формированията.
Какво предстои на бригадата през учебната 2012 година ? От 1 януари рота NRF застъпи в едногодишна готовност, като част от Силите за отговор на НАТО. Започна подготовката на рота за мисия в Кандахар. Предстоят сертификации на два механизирани батальона, на артилерийски дивизион и най-отговорната – на механизиран батальон като Батальонна бойна група.

Бригаден генерал Кънев обяви още, че от 1 юли съединението ще премине към друга структура, с увеличен личен състав. Началник-щабът на бригадата полковник Емил Янев прочете заповед на командира за задачите през периода на батальоните, дивизионите и самостоятелните роти.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка