Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/120.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Отбелязаха 120-та годишнина от създаването на Военно-географската служба на МО

Pan.bg 12 яну 2012 | 09:34 views (3825) commentaries(0)
image" alt="img" /> Отбелязаха 120-та годишнина от създаването на Военно-географската служба на МО

http://www.militaryclubs.bg/

На 10 януари в Концертната зала на Централния военен клуб военнослужещите, цивилните служители и ветераните отбелязаха 120-та годишнина от създаването на Военно-географската служба на Министерството на отбраната.

С кратко приветствие към участниците и гостите на събитието началникът на Службата – полковник инж. Георги Гладков припомни основните моменти от историята на военната топография. На 27 декември 1891 г. (по стар стил) с Указ № 176 на Княз Фердинанд I е създадено първото Топографическо отделение към Генералния щаб на Министерството на войната. През тези години военните геодезисти, топографи и картографи са изпълнявали и изпълняват не само задачи по осигуряването на отбраната на страната, но и на всички останали министерства и ведомства.

Със заповеди на министъра на отбраната господин Аню Ангелов и началника на отбраната генерал Симеон Симеонов бяха наградени заслужили офицери, сержанти и цивилни служители. Заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов връчи наградите и поздрави участниците със забележителната годишнина
Артисти от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили поздравиха служителите и гостите със своите прекрасни музикални изпълнения.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка