Индия създава нова междуконтинентална балистична ракета Agni-III

Pan.bg 10 яну 2012 | 21:04 views (2930) commentaries(0)
img start.bg
Организацията за отбранителни изследвания и разработки (DRDO) на Индия е пристъпила към предварително проектиране на нова междуконтинентална балистична ракета от серията Agni - Agni-VI, съобщава Express Buzz.

Новата ракета ще може да поразява обекти на противника на разстояние до десет хиляди километра. Основните характеристики на Agni-VI за сега не са определени.

Предполага се, че новата ракета ще има бойна глава с ядрени блокове с индивидуално насочване или маневриращи блокове, които ще могат да преодоляват системите за ПРО. Трябва да се отбележи, че в момента Индия не разполага с подобни технологии.


Същевременно Индия завършва подготовката за първите изпитания на балистичната ракета Agni-V, които трябва да се състоят в близките няколко месеца. В момента специалисти от DRDO се занимават със сглобяването на първият прототип на ракетата, създаден на основата на Agni-III.

Семейството балистични ракети Agni включва три типа боеприпаси, способни да поразяват обекти на противника на разстояние от 700 до 5,5 хиляди километра. В момента се провеждат изпитания с ракетата Agni-IV, която има обсег на действие до 3,7 хиляди километра. Всички ракети Agni са способни да носят както обикновена, така и ядрена бойна глава.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка