Новата стратегия за отбрана на САЩ

Pan.bg 07 яну 2012 | 09:51 views (2049) commentaries(0)
img Съвместно изявление на Николай Младенов, министър на външните работи и Аню Ангелов, министър на отбраната по повод новата стратегия за отбрана на САЩ

България споделя позицията, че трансатлантическата връзка продължава да е най-важната и най-надеждната в глобалната система на сигурност. Затова приветстваме визията в новата стратегия за отбрана на САЩ, представена от президента Обама вчера. Европа и САЩ са най-близки съюзници и ще останат такива в бъдеще. „Това партньорство е особено важно в Югоизточна Европа и в Близкия изток, където заедно ще продължаваме да работим за регионалната сигурност и стабилност. Приветстваме изразената в документа категорична подкрепа за силно и жизнеспособно НАТО, защото сме убедени, че активната роля на НАТО е необходима както за сигурността на Европа, така и в света”, заяви външният министър Николай Младенов.

„Двустранното стратегическо партньорство между България и САЩ ще продължи да се развива, основано на убеждението, че сме източник на сигурност, а не просто се ползваме от нея”, подчерта министърът на отбраната Аню Ангелов. „Затова сътрудничеството ни в Европа, Афганистан и Близкия изток и занапред ще е ключово за усъвършенстването на отбранителните способности на Българската армия”, заключи той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка