Аню Ангелов: Армията ще ни защити от Хизбула

Pan.bg 06 яну 2012 | 16:32 views (2526) commentaries(7)
img bltz.bg
Израел предупреждава не само нас, а и други страни

Българската армия може да осигури териториалната цялост и да защити страната, включително и от терористични атаки, каза министърът на отбраната Аню Ангелов. При съвременната обстановка от експертна гледна точка е лековато да се сравнява армията ни с тези на съседни държави.
На журналистически въпрос за подготвян атентат у нас от страна на "Хизбула" министър Ангелов обясни, че специално в служба "Военна информация" няма конкретни данни по този въпрос. Той обясни, че Израел по принцип предупреждава всички европейски страни да повишат сигурността по летищата си по отношение на израелски самолети по повод датата на смъртта на заместник-лидера на "Хизбула" Имад Мугния.

Разчетите, които са направени, показват, че в рамките на тези въоръжени сили, с много малки корекции в сравнение с правените при предишни правителства, може да бъде изпълнена задачата пред Българската армия - да осигури териториалната цялост и да защити страната, каза Ангелов.

По повод модернизационните проекти за армията, Ангелов каза, че през тази година няма да може да бъде дадено начало на конкурс по два проекта - за многоцелевия изтребител и за противокорабното ракетно въоръжение за трите ни фрегати.

Преди дни премиерът Бойко Борисов каза, че България няма да купува нови изтребители, "докато има криза и докато се решават въпросите с науката, културата и театрите, които 50-60 години не са ремонтирани".

Министърът на отбраната присъства днес на представянето на календарите "100 години Балканска Освободителна война 1912 - 2012 г.". Те са издадени от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва като част от националната кампания на организацията "Памет българска - героични воини на България".

Той посочи, че модернизацията на Българската армия ще продължи и през тази година, като само за два от набелязаните проекти няма да бъдат стартирани процедури поради неосигурено финансиране – придобиването на нов тип многоцелви изтребител и модернизацията на навигационни системи на кораби от ВМС.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  123.. 06 яну 2012, 17:20
   
  0
   
  0

  ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА Хизбула идва да завзема България с танкове и самолети ли ? ХАХАХАХАХАХАХХАХАХ

 2. #2
  р-к Кольо 06 яну 2012, 17:46
   
  0
   
  0

  Дано тези поредни изцепки на министъра да не мотивират някои хора да му докажат противното, че ще стане страшно за нас. Ситуацията е сериозна и въобще не е до хумор.

 3. #3
  Бай Ганьо 06 яну 2012, 18:12
   
  0
   
  0

  Голям нагляр е тоя Аню! Най-големият разрушител на войската, наречен неслучайно Ньойски, тръгнал да ни говори за териториална цялост. С какво бе, родни НАПОЛЕОНЕ, ще защитиш земята българска? С 6-те маневрени бойни пехотни групи ли, дето ги развяваш като знаме? Ти ли ще говориш за териториална цялост, като затриваш гарнизон Враца и оставяш цяла Северозападна България без военно присъствие? На теб ли ти пука за България? Гледай да се защитиш от анадолските манафи, че ако те набарат...

 4. #4
  резервист 06 яну 2012, 18:46
   
  0
   
  0

  Тоя Аню направо ще ни умори от смях!!! Тоя човек си представя БА като някаква полиция или най-много тежка жандармерия! Явно накъде са тръгнали нещата...
  Боже пази България от Анювците!!!

 5. #5
  САС 06 яну 2012, 19:20
   
  0
   
  0

  "Аню Ангелов: Армията ще ни защити от Хизбула"

  А кой ще ни защити от теб Аню....?!?!?!?

 6. #6
  инж.Ганев 06 яну 2012, 19:52
   
  0
   
  0

  Бре да му се не види! Че тоя заслужава най малко званието фелдмаршал.И да се командирова при янките да им дава акъл,как да се предпазят.Аньооо , Аньо,Бог да пази България от такива като теб.А къде дреме пожарникар номер едно,убийте ме не ми е ясно!

 7. #7
  Станев 07 яну 2012, 08:15
   
  0
   
  0

  Не е виновен човека, то акъла му е толкова.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка