Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/g_1915.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Най-големият успех на областен управител бил вземането на военни имоти

Pan.bg 29 дек 2011 | 08:02 views (2388) commentaries(0)
image" alt="img" /> Най-големият успех на областен управител бил вземането на военни имоти

Спирдон Спирдонов
otbrana.com

От всичко свършено през годината смятам за най-голям успех това, че успяхме да получим от държавата военните имоти и да ги прехвърлим на Община Шумен. Това е казал на последната си пресконференция за годината областният управител на Шумен в оставка Димитър Александров. Сред нещата, които не е успял да свърши през 2011-та, Александров посочил вземането на останалите военни имоти, съобщават местните информационни сайтове.


Преди две седмици стана ясно, че община Шумен иска да придобие чрез Министерството на отбраната още два бивши военни имота – Лагера (поляната в квартал „Тракия“) и Погребите на Шуменското плато.
Според докладната записка на кмета Красимир Костов на мястото на Погребите на Шуменското плато ще бъде изграден увеселителен парк „Шуменленд“. Там ще се премести зоологическата градина, планира се да има и конна база. За военния обект Лагера. Общият устройствен план предвижда там да бъде изграден четвъртокласен път, а останалата площ от имота в размер на приблизително около 350 дка е предвидена за жилищно застрояване с преобладаваща средна височина до 15 метра. В докладните кметът предлага да му бъде възложено да изготви финансово-икономическа обосновка и да депозира искане чрез областния управител за решение на Министерския съвет за безвъзмездно прехвърляне на тези бивши военни обекти. Ако имотите бъдат продадени, общината ще представи в полза на реформите в Българската армия до 20 % от приходите.

На снимката: Димитър Александров, областен управител на Шумен
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка