Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/g_19181.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Почина Цончо Родев – авторът на най-патриотичната проза от военните репортажи на Йовков насам

Pan.bg 29 дек 2011 | 07:57 views (5850) commentaries(0)
image" alt="img" /> Почина Цончо Родев – авторът на най-патриотичната проза от военните репортажи на Йовков насам

Otbrana.com

На 27 декември 2011 г., на 85-годишна възраст, ни напусна големият български писател на исторически романи и създател на леководолазното дело и подводната археология в България - Цончо Христов Родев.

Със своя роман "Изпитание" - най-патриотичната българска проза от военните репортажи и разкази на Йордан Йовков насам, Цончо Родев оставя дълбока следа в българската литература и влияе върху формирането на хиляди родолюбиви българи.
През 2006 г., по случай 120-та годишнина на сухопътните войски, авторът надписа и подари лично екземпляр от последното издание на своя роман "Изпитание" на всеки отличник от армията, като евангелие на българското воинство! Това се извърши в присъствието на командващия на сухопътните войски в България и на всички командири. Този акт бе сред най-високите отличия за автора.
Траурната церемония (поклонение), в храма "Света София" на 30.12.2011г., петък, от 12.00 ч., съобщиха за „Отбрана” от Асоциацията на Сухопътните войски.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка