Завършиха държавните изпитания на самолет Су-25УБМ

Pan.bg 28 дек 2011 | 10:58 views (2766) commentaries(0)
img aeronews.alle.bg, start.bg

Завършиха държавните изпитания на самолет Су-25УБМ. Командващият ВВС генерал Зелин е подписал акта за приемането с препоръка за серийно производство. Явно планираната доставка, според държавните поръчки на Русия на самолети за ВВС тази година, ще се отложи поне с няколко месеца.
Су-25УБМ може да се използва както за обучение на пилоти, така и за изпълнение на бойни задачи. В рамките на програмата за модернизация на самолета на него е поставен новия прицелно-навигационен комплекс "Барс", включващ в себе си система за обработка и изобразяване на информацията, система за спътникова и близка навигация и станция за радиотехническо разузнаване. В резултат на модернизацията точността на навигацията се е подобрила с три пъти, а точността на бомбомятането със свободнопадащи бомби е достигнала почти показателите за управляеми боеприпаси.
Според данни на агенция „Интерфакс”, точността на бомбомятане при хоризонтален полет на височина 200-300 метра сега е 10-15 метра, а точността на позициониране със спътникова корекция - 15 метра и 200 метра без коректировка. Су-25УБМ е способен да изпълнява бойни задачи денем и нощем в сложни метеорологически условия. Щурмовика е въоръжен с двуцевно 30-мм оръдие, като има и десет точки за подкачване на въоръжения с обща маса до 4 тона.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка