Ми-17 в Алабама

Pan.bg 26 дек 2011 | 18:05 views (2594) commentaries(0)
img pan.bg
Американската компания Science and Engineering Services (SES ) ще модифицира и модернизира три използвани руски хеликоптера Ми-17 за нуждите на американските сухопътни сили. Вертолетите са предназначени за базата Fort Rucker, където се обучават летци и технически персонал за армейската авиация на САЩ. Отделно има договор за производство на нови Ми-17, kоито ще се използват в Афганистан.
В Алабама се обучават и афганистански пилот за вертолетната авиация. През 2011 година в Ирак са доставени 22 чисто нови Ми-17, което позволява американците да изтеглят от там свои вертолети.
Двата последни Ми-17 са доставени с Ан-124, за разлика от предишните руски хеликоптери, транспортирани по море. Преди това тези два Ми-17 са ремонтирани в заводите в Санкт Петербург и в литовския Avia Baltika.
Компанията Science and Engineering Services е ангажирана в различни програми на армейската авиация на САЩ, включително с хеликоптери Black Hawk и Ми-17. На този етап 40 души от 800 души персонал на SES работят по различни модификации на Ми-17, като техният брой ще нарасне. През 2012 се очакват да бъдат доставени още руски хеликоптери за нуждите на армейската авиация на САЩ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка