Приключи сертификацията на 22-ия контингент за Афганистан

Pan.bg 23 дек 2011 | 23:12 views (2456) commentaries(0)
img ПРИКЛЮЧИ СЕРТИФИКАЦИЯТА НА 22-РИ КОНТИНГЕНТ ОТ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА Р БЪЛГАРИЯ, ЗА УЧАСТИЕ В ОПЕРАЦИЯТА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ СИЛИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА СИГУРНОСТТА (ISAF) В КАБУЛ, АФГАНИСТАН

На 15.12.2011г. приключи ротно тактико-специално учение за сертификация готовността на 22-ри контингент от въоръжените сили на Р България, за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Кабул, Афганистан. Контингентът е от състава на 68-ма бригада „Специални сили”. Национален командир е подполковник Кирил Георгиев, а командир на ротата, която ще изпълнява задачи в зоната за отбрана на летище Кабул е майор Божидар Бойков.
В продължение на три дни военнослужещите от ротата демонстрираха пред комисия с председател полковник Павел Ананиев - началник на отдел в дирекция „Операции и подготовка”, готовността си за действие в многонационална среда и изпълнение на бъдещите си задачи.
След завършване на учението комисията даде удовлетворителна оценка на действията и подготовката на военнослужещите от ротата.
На тържествен ритуал в началото на месец януари 2012 г. ще бъде връчен сертификата на ротата и тя ще отлети за Афганистан за изпълнение на мисията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка