Предколедна благотворителна кампания в Сухопътните войски

Pan.bg 23 дек 2011 | 08:53 views (2291) commentaries(1)
img Предколедна благотворителна кампания в Сухопътните войски

22.12.2011

В навечерието на коледните и новогодишни празници във военните формирования на Сухопътните войски беше организирана доброволна дарителска кампания за набиране на финансови средства за подкрепа на децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Кампанията се провежда традиционно всяка година и в нея се включват всички военни формирования на Сухопътните войски. Тази година тя се проведе от 12 до 19 декември и премина под мотото „За още две щастливи детски очи”.

По време на кампанията във военните формирования на Сухопътните войски бяха проведени различни инициативи. Освен традиционното събиране на финансови средства и изпращане на SMS на телефона на фондация „Деца на Българската армия”, военнослужещите и цивилните служители по своя инициатива организираха и редица други мероприятия. Представителният духов оркестър на Сухопътните войски и оркестрите на военни формирования 22160, 24150 и 22220 изнесоха Коледни благотворителни концерти в градовете Плевен, Стара Загора и Сливен. Самодейни състави от военно формирование 28880 - Белене изнесоха празничен концерт и организираха благотворителна томбола. В гарнизоните Стара Загора и Смолян командванията на военните формирования организираха Коледни благотворителни балове.

Освен в дарителската кампания военнослужещите и цивилните служители от военно формирование 22450 – София се включиха и в инициативите организирани от Министерството на отбраната. Те закупиха билети за 825 лева за благотворителните концерти в Централния военен клуб и Националния дворец на културата.

По време на дарителската кампания за подпомагане децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг военнослужещите и цивилните служители от Сухопътните войски събраха 13482 лева. С това благотворителните инициативи в Сухопътните войски в навечерието на коледните и новогодишните празници не приключват. На 23 декември на военнослужещите от военно формирование 24490 – Асеновград ще гостуват децата от Дом за деца, лишени от родителски грижи „Таньо войвода” и на организирано тържество ще получат своите коледни подаръци.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Благотворителност за СВ! 23 дек 2011, 12:49
   
  0
   
  0

  Те самите СВ се нуждаят от благотворителност..!!!

  (изразяваща се в това някой спешно да им дари нови танковер камионир части за тях и най-вече нови войници с истински войнишки дух и морал)

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка