Откриват изложба на тема „Централният военен клуб - културен символ от създаването си до днес”

Pan.bg 21 дек 2011 | 07:43 views (2342) commentaries(0)
img Откриват изложба на тема „Централният военен клуб - културен символ от създаването си до днес”

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще участва днес, 21 декември, в откриването на изложба на тема „Централният военен клуб - културен символ от създаването си до днес”. Тя е разположена в „Музикална зала” на клуба.

С фотоси, снимки и експонати ще бъде представена богатата история на Военния клуб като място на различни събития: церемонии, концерти, театрални постановки, изложби, балове и др.

Подредени в хронологичен ред, фотосите показват сградата на клуба през годините, а снимките са на експонати от музея, илюстриращи темата. Те са предоставени от Националния военноисторически музей.

Експонатите представят старинни предмети, костюми, вещи, музикални инструменти, плакати и картини, които са били част от провежданите събития в клуба.

Председателят на Съюза на възпитаниците на Военните на Негово Величество училища о.р полк. Никола Рухчев ще бъде модератор на изложбата.

На откриването на изложбата са поканени да присъстват кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по външна политика и отбрана Доброслав Димитров, председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов, директорът на Общинско предприятие „Стара София” инж. Борис Чилев и общественици.

Изложбата е част от инициативата „София – кандидат за Европейска столица на културата 2019”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка