Конференция за сътрудничество между Сухопътните войски на Турция и Сухопътните войски на Българската армия

Pan.bg 12 дек 2011 | 13:12 views (2442) commentaries(0)
img Конференция за сътрудничество между Сухопътните войски на Турция и Сухопътните войски на Българската армия

На 08.12.2011 г. в командването на Сухопътните войски се проведе „Конференция за сътрудничество между Сухопътните войски на Турция и Сухопътните войски на Българската армия”.

Турската военна делегация, водена от генерал-майор Мехмет Шенгюн – началник на отдел „Планиране и политика” в щаба на Сухопътните войски на Турция беше приета от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Той и генерал-майор Мехмет Шенгюн със задоволство отбелязаха , че през последните години взаимоотношенията между Сухопътните войски на двете страни се развиват интензивно. Много добри са отношенията между българските и турските Сили за Специални операции, които провеждат редовно съвместни учения и обменят опит. Двамата генерали изразиха желание и за в бъдеще да продължат двустранните мероприятия между българските и турските Сухопътни войски, защото те допринасят за повишаване на подготовката и изграждане на отношения на взаимно доверие.

Ръководител на участниците в конференцията от българска страна беше началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев. По време на конференцията българските и турските офицери изнесоха брифинги за подготовката на Силите за Специални операции и участието на контингентите в мисии, системите за логистична поддръжка в двете армии и др. Конференцията завърши с набелязване на насоките за двустранното сътрудничество между българските и турските Сухопътни войски през 2012 година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка