Аню Ангелов се срещна с генерал Сю Цайхоу

Pan.bg 12 дек 2011 | 09:57 views (2599) commentaries(2)
img Аню Ангелов се срещна с генерал Сю Цайхоу, заместник-председател на Централната военна комисия

„През последните години сътрудничеството между България и Китай е все по-видимо и ползотворно", каза министърът на отбраната Аню Ангелов на 9 декември, по време на срещата си с генерал Сю Цайхоу, член на Политбюро на ККП и заместник-председател на Централната военна комисия на Китайската народна република в правителствената резиденция „Дяо'ю'тай“, Пекин.

„Израз на това е и подписаният вчера Меморандум за сътрудничество в областта на отбраната, който ще ни позволи да фокусираме усилията си към сфери, които са приоритетни и за двете страни. Срещата между нас през септември в София и постигнатите договорености изиграха ключова роля за подписването на този документ", допълни още министър Ангелов.

От своя страна генерал Сю Цайхоу изрази увереност, че доброто сътрудничество в областта на отбраната допринася за задълбочаване на взаимното доверие и приятелството между двете армии и двете страни. Той подчерта, че Меморандумът ще стане основа за развитие на взаимоотношенията между Китайската народна република и България в сферата на отбраната.

Меморандумът определя като приоритетно сътрудничеството във военното образование, военнотехническо и военно-икономическо сътрудничество, обмена на опит при мироопазващи операции, антитерористична дейност и подготовка на Силите за специални операции, действия при бедствия и аварии и съвместни дейности на Военноморските сили. Документът беше подписан вчера на официална церемония в Министерството на народната отбрана в Пекин от министър Аню Ангелов и министъра на националната отбрана и член на Държавния съвет на КНР ген. Лян Гуанлие.

В рамките на визитата си в Китай министър Ангелов посети Колежа за отбранителни изследвания към Националния университет по отбрана и Шеста механизирана дивизия от състава на Сухопътни войски. Командирът на дивизията старши полковник Сю представи подробна информация за задачите, състава и организацията на дивизията. Бяха демонстрирани и действия в симулационния тренировъчен център.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  южняк 12 дек 2011, 17:18
   
  0
   
  0

  Среща след толкова години между двама комунистически активисти - делегата от 13-ия конгрес на БКП Аню Ангелов и въпросният китайски другар... Колко мило и носталгично... за да стигнем до министерския пост чрез ГЕРБ...

 2. #2
  plamborka 14 дек 2011, 04:31
   
  0
   
  0

  Аню Ангелов и ГЕРБ,ибаха майката на армиятя ни,дано поне китайците се заемат с отбраната ни.Щото по всичко личи,че на АЛИАНСА не му дреме за нас.А ние ще се превърнем в малък-ШАУЛИН начело с премиера та нали все го избива на бойни изкуства,а и визията му е мандаринска,говори на непонятен диалект-непонятен за нас простолюдието дето НИЕ си въобразихме,че го разбираме.Дано китайците правилно дешифрират мемурандумът...Щот жална ни е майка!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка