Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/MOD.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Петима депутати не одобряват орязването на заплатите

Pan.bg 07 дек 2011 | 11:05 views (2190) commentaries(0)
image" alt="img" /> Депутати не одобряват орязването на заплатите в ДАНС, подкрепят промените за военните

Спирдон Спирдонов
otbrana.com

Пет депутати са направили писмени предложения заплатите в Държавна агенция „Национална сигурност” да не се намаляват. Тяхното настояване обаче не е прието от Комисията по бюджет и финанси при второто гласуване на Закона за бюджета за ДОО за следващата година. Йордан Бакалов, Димитър Дъбов, Камен Костадинов, Иван Петров и Иван Костов смятат, че трябва да се запазят обезщетенията при уволнение в размер до 20 заплати и при 100-процентно изплащане. Предложението на правителството, подкрепено от комисията, е тези обезщетения да се намалят на 15 и при 75-процентно изплащане. Депутатите са и против намаляване на коефициентите, с които се изчисляват основните месечни възнаграждения в агенцията. И това обаче не се подкрепя. Както е известно в ДАНС вече тече процес на напускане на агенцията заради орязване на заплатите и обезщетенията.


От доклада на комисията за второто четене на бюджета на ДОО става ясно, че нито един депутат не е против увеличаването на осигурителиня стаж за пенсиониране на военнослужещите и полицаите от 25 на 27 години от 1 януари 2012 г. Единодушно се подкрепя и предложението за промяна на Закона за отбраната и Въоръжените сили за увеличаване на пределната възраст за военна служба в зависимост от званието.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка