Какви са интересите на банкера Цветан Василев във военнопромишления комплекс?

Pan.bg 05 дек 2011 | 22:22 views (2712) commentaries(0)
img в-к "Труд"
/със съкращения/

Председателят на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев даде в неделя интервю на Росен Петров в предаването “Нека говорят” по Би Ти Ви. Той отново обясни тезата си, че държавата трябва повече да се намесва на пазара, да бъде предприемач и инвеститор. Василев избегна да отговори на въпроса колко пари на държавни фирми има в Корпоративна банка. Подчерта, че това трябва да остане банкова тайна.

- Около вашата личност често възникват доста въпроси. Например изборът ви за “Мистър Икономика” през миналата седмица. Казват, че повечето от гласувалите са част от ваша медийна групировка, че не сте икономист, а финансист и е по-логично в тази област да вземете приз. На това как ще отговорите?


- Ами аз не знам какви са точно всичките членове на журито. Но доколкото знам, единственият човек от в. “Стандарт” е Славка Бозукова - ако ми се предписва тази медийна групировка, с която аз нямам нищо общо. Всички останали са хора, които са уважавани в това общество и не вярвам да са направили компромис с тяхната съвест. Но все пак ако излезе наяве, че нещо е манипулирано, в което аз нямам никакво участие, аз ще си върна наградата. Той, изборът, е бил таен, доколкото знам, и би трябвало да остане таен. Все пак аз съм награждаван и три пъти като “Банкер на годината”. Така че няма да остана без награда.

- Бихте ли върнали тази награда?

- Абсолютно, ако има каквото и да е било вмешателство.

- Много широко коментирана тема - какво точно сте дали на българската икономика, като се има предвид, че сте взели част от парите на държавата във вашата банка? Какво сте дали и какво сте взели, г-н Василев?

- Аз не съм взел. Банките са за това - да обслужват икономиката, а какво съм дал може да попитате масата от дружества във военнопромишления комплекс, в енергетиката, пътно-строителните фирми. Те знаят аз какво съм дал и банката какво е дала.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка