Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/CH.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

93 военнослужещи от формирование 28 330-Смолян участваха в гасенето на пожар

Pan.bg 05 дек 2011 | 14:18 views (2603) commentaries(1)
image" alt="img" /> ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 28330-СМОЛЯН УЧАСТВАХА В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАР

05.12.2011

Във връзка с отправено искане на областния управител на Смолян, господин Стефан СТОЙКОВ, военнослужещи от военно формирование 28330-Смолян участваха в гасене на възникнал горски пожар по държавната граница с Република Гърция над село Пловдивци, община Рудозем.

В дните 2,3 и 4 декември 2011г. общо 93 военнослужещи участваха в сложната операция по гасенето в силно пресечената планинска местност недостъпна за товарни автомобили, което наложи ежедневно предвижване пешком по 4-6 километра.

Общ ръководител по гасенето бе комисар ШОТАРОВ от ОДПБЗН, а за военнослужещите командира на батальона подполковник Димитър КАЦАРОВ.

Пожара бе на фронт 15 километра по държавната граница и благодарение на действията на пожарникарите, военнослужещите, горските работници и доброволци не бе допуснато да се пренесе на територията на Република България.

И в момента местността и горящите огнища се наблюдават.

Отличиха се действията на военнослужещите от подразделението с командир капитан Йонко БОЧЕВ, която след провеждане на двудневно РТСПУ на 20 километра от пожара, без почивка се наложи да се включи в 10 часова операция по гасене на пожара.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Фойню войвода 06 дек 2011, 15:46
   
  0
   
  0

  Ами ако го нямаше в Смолян 101-ви планински? Какво щяха да правят тогава? Генерал-министъра Аню Ньойски беше решил и него да го резне. Добре, че тогавашната кметица Дора Янкова и смолянската общественост скочиха срещу този сценарий. Аню обаче лесно не се предава - и там ще прави съкращения. Уволнените щял да ги вкарва като доброволци от резерва... Докото им свърши мандата на тия кретени, бая народ ще хвърли пагоните и ще се присъедини към частната охранителна армия...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка