Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/MOD.jpg" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Адвокат съди за дискриминация военното ведомство

Pan.bg 03 дек 2011 | 18:39 views (2981) commentaries(0)
image" alt="img" /> Адвокат съди за дискриминация военното ведомство
в-к "Труд"

Пловдивският адвокат Звезделин Запрянов съди за дискриминация военното министерство. Повод са вътрешните правила за отдаване под наем на апартаменти от ведомствения жилфонд.

Според наредба № Н-22 на министър Аню Ангелов наемателите на възраст над 65 години имат право да останат пожизнено в жилищата, които обитават в момента. “Това изискване се явява дискриминационно по отношение на всички заварени наематели на жилища, които към момента на издаване на наредбата не са навършили 65 г.”, пише адвокат Запрянов, който като дългогодишен офицер е сред потърпевшите, до Комисията за защита от дискриминация (КЗД). Жалбоподателят е роден през 1948 г. и от 1987 г. живее под наем в жилище на военното ведомство.


КЗД ще разгледа още една жалба срещу Министерството на отбраната. Бивша служителка на агенция “Военни клубове и военно-почивно дело” се оплаква от тормоз на работното място. Тя твърди, че е получавала по-ниска заплата от нейни колеги на еднакви длъжности.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка