С висши военни звания бяха удостоени офицери от Българската армия

Pan.bg 03 дек 2011 | 07:25 views (2218) commentaries(0)
img С висши военни звания бяха удостоени офицери от Българската армия

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Георги Първанов удостои вчера, 2 декември, с висши военни звания офицери от Българската армия.

С Указ на държавния глава контраадмирал Пламен Манушев се освобождава от длъжността „командир на Военноморските сили” и се назначава за „заместник-началник на отбраната”. Той бе удостоен с висшето офицерско звание „вицеадмирал”. Комодор Румен Николов бе освободен от длъжността „заместник-командир на Военноморските сили”. Той се назначава за командир на ВМС и се удостоява с висше офицерско звание „контраадмирал”. Капитан І ранг Митко Петев се назначава за „командир на Военноморската база Бургас” и се удостоява с висше офицерско звание „комодор”. Директорът на служба „Военна полиция” полковник Данчо Дяков бе удостоен с висшето офицерско звание „бригаден генерал”.

Президентът Георги Първанов връчи орден „За военна заслуга - първа степен” на вицеадмирал Минко Кавалджиев. Отличието се присъжда за дългогодишна безупречна служба, принос в развитието и укрепването на Българската армия и заслуги към отбраната на страната. Вицеадмирал Минко Кавалджиев изрази признанието си за получената висока оценка за 35-годишната му военна служба. Той изрази надеждата си институциите да направят необходимото за развитието и укрепването на отбранителната способност на Българската армия в нелеките години, в които живеем.

От името на удостоените с висше военно звание офицери вицеадмирал Пламен Манушев заяви, че българските командири са признателни за оказаното им доверие и приемат този акт като признание за труда на хилядите български мъже и жени, облечени в моряшка униформа и в униформата на Военна полиция. Вицеадмирал Манушев заяви също така, че независимо от трудното време и ограничените средства българските офицери ще направят необходимото за усъвършенстване на отбранителните способности на страната, укрепване на сътрудничеството с партньорите ни от НАТО и за издигането на авторитета на Българската армия.

На официалната церемония присъстваха още министърът на отбраната Аню Ангелов, заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, постоянният секретар на отбраната Николай Милков, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, началникът на Щаба на Сухопътни войски бригаден генерал Андрей Боцев и близки на новопроизведените висши офицери.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка