Завърши международната научна конференция във ВА „Г. С. Раковски”

Pan.bg 24 ное 2011 | 08:30 views (2212) commentaries(0)
img Завърши международната научна конференция във ВА „Г. С. Раковски”

На 22 и 23 ноември 2011 г. Институтът за перспективни изследвания за отбраната на Военна академия „Г. С. Раковски” организира международна научна конференция на тема “Междуинституционално сътрудничество в многонационална среда”. Конференцията се проведе под патронажа на заместник-министъра на отбраната на Република България г-жа Августина Цветкова. Основните тематични области бяха:

1. Критични фактори и добри практики на междуинституционалното сътрудничество в многонационална среда.

2. Подготовка за участие в мисии (обучение за работа в многонационална среда; формиране на необходими компетенции и способности за междуинституционално сътрудничество; междукултурно обучение).

3. Измерители за успешно междуинституционално сътрудничество (съгласуваност между организациите и вътрешноорганизационно взаимодействие).

4. Изграждане на доверие и условия за споделяне на информация в съвместни, многонационални и междуинституционални екипи и щабове.

5. Научени уроци от ИСАФ; КФОР; СФОР/ЕУФОР и други мисии с участие на Република България. Научен ръководител на конференцията е капитан I ранг доц. д.с.н. Янцислав Янакиев, директор на Института за перспективни изследвания за отбраната.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка