Международна среща за сътрудничество в гражданско-военната оперативна съвместимост

Pan.bg 22 ное 2011 | 07:20 views (2523) commentaries(0)
img Международна среща за сътрудничество в гражданско-военната оперативна съвместимост

Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова откри вчера, 21 ноември, Втората международна среща по въпросите на многонационалното сътрудничество в гражданско-военната оперативна съвместимост, която се провежда във Военна академия Г. С. Раковски”. Двудневният форум се организира от Министерството на отбраната на Република България и Агенцията на НАТО за консултации, командване и управление (NC3A).

„Министерството на отбраната на Република България, заедно със своите съюзници от НАТО, се стреми да отговори на новите предизвикателства пред сигурността чрез прилагането на всеобхватния подход и на Интелигентната отбрана. Ние непрекъснато работим за подобряването на националната система за отбрана и за разширяване на приноса на България към колективната отбрана и сигурността в евро-атлантическото пространство”, каза в приветствието си към участниците заместник-министър Августина Цветкова.

„С домакинството на Втората международна среща ние следваме нашата обща цел за установяване на многонационално сътрудничество в гражданско-военната сфера, като най-критичните проблеми се идентифицират, анализират и се предлагат решения. Сериозно предизвикателство в национален контекст е амбицията ни за създаване на Център за изследване, изграждане и развитие на способности на НАТО за управление на кризи и оказване на помощ при бедствия ”, посочи още заместник-министър Цветкова и допълни, че Министерството на отбраната на Република България подкрепя инициативите за гражданско-военно сътрудничество на Агенцията на НАТО, защото тя има широк опит в усилията за прилагането на мерките в отговор на кризи.

По време на дискусиите ще бъде обсъдено многонационалното сътрудничество за подобряване на оперативната съвместимост, обмена на информация при управление на кризи и процеса за вземане на решение.

В международната среща участват представители на Агенцията на НАТО (NC3A), на министерства на отбраната на страните-членки на НАТО и експерти от водещи фирми в областта на информационните технологии.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка